Yerli Otomobilden Kritik Batarya Hamlesi

Yerli Otomobilden Kritik Batarya Hamlesi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), 2022 yılında ilk modellerini banttan indirmeyi amaçlıyor. Ekip bu amaç için kritik adımlara imza atmayı sürdürüyor. Bu adımların en son üyesi batarya hamlesi olacak.

Günümüzde tesis inşası devam eden Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), 2022 yılında ilk modellerini banttan indirmeyi amaçlıyor. Ekip bu amaç için kritik adımlara imza atmayı sürdürüyor. Bu adımların en son üyesi batarya hamlesi olacak.

TOGG'un tamamen elektrikli ihtiyaçlarını gidermesi amacıyla SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri Sanayi, Farsis Energy ortaklığı yapıldı. Yeni marka TOGG'un tüm sosyal medya kanalları üzerinden şu açıklamaya yer verildi:

"Mobilite ekosisteminin ülkemizdeki teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacak stratejik bir gelişmeye daha imza attık ve SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş.’yi kurduk."

Yeni Şirketin Görevi Batarya Üretmek Olacak

TOGG'un kurduğu bu yeni şirketin ilk görevi yerli otomobillere batarya üretimi olacak. Ancak sektördeki diğer batarya üreticileri gibi SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş'nin batarya teknolojileri ve yakıt hücreleri üzerinde çalıştığını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Hatırlandığı üzere geçtiğimiz günlerde TOGG'un başına talihsiz bir olay gelmiş ve resmi sitesinin haklarını yitirmişti. İlerleyen zamanlarda tesisin yapımını da 7/24 olarak izleyebileceğiniz bir sitenin kurulması amaçlanıyor. Şu anda togg.com.tr üzerinden normalde her zaman açık olan canlı yayını izleyemiyorsunuz. Bakalım bu durum ne zaman düzelecek?

Siz de sitemiz üzerinden yerli otomobil ve diğer tüm marka araçlar için fiyat teklifi alabilir, araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun sıfır km araca sahip olabilirsiniz.