Yerli Otomobil Togg T10X’in İlk Teslimatları Yapıldı

Yerli Otomobil Togg T10X’in İlk Teslimatları Yapıldı

​​​​​​​Togg T10X modelinin ilk teslimatının 16 nisan tarihinde yapılacağı açıklanmıştı. Daha sonra ise bu tarih 30 nisan olarak güncellenmişti. 30 nisan tarihi itibariyle ilk Togg T10X teslimatı yapıldı.

Togg T10X modelinin ilk teslimatının 16 nisan tarihinde yapılacağı açıklanmıştı. Daha sonra ise bu tarih 30 nisan olarak güncellenmişti. 30 nisan tarihi itibariyle ilk Togg T10X teslimatı yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda yerli otomobil Togg’un ilk teslimat tarihiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. İlk Togg teslimatı 16 nisan tarihinde gerçekleşecekti fakat bu tarihin 24 nisana ertelendiği belirtilmişti. Son olarak ise 30 nisan tarihinde ilk Togg teslimatının gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg’un ilk teslimatları 30 nisan pazar günü başladı. Yerli otomobil Togg’un ilk teslimatı Elazığ’a yapıldı. Togg T10X modelinin Adana, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nde teslimatları devam ediyor.

Togg T10X modeline sahip olmak isteyenlerin katıldığı çekilişin sonucunda kazananlar 29 mart tarihinde açıklanmıştı. Yerli otomobil Togg’a sahip olmak isteyen 177 bin kişi çekilişe katıldı. Çekiliş sonucunda 20 bin kişi ön sipariş hakkı kazandı. Ön sipariş hakkı kazanan kişilere kuradaki sıra sayısına göre teslimatlarına 30 nisan tarihi itibariyle başlandı. İlk teslimat ise Elazığ’a yapıldı.

Yapılan çekilişin sonunda 20 bin kişi asil olarak seçilirken, 20 bin kişi de yedek listede yer aldı. 2023 yılı içerisinde çekilişte asil listede yer alanlardan iptal gerçekleşmesi durumunda yedek liste de yer alanlar Togg T10X’in sahibi olabilecek. Yedek liste de yer alan kullanıcılar 2023 yılı içerisinde araçlarını teslim alamazlarsa, 2024 yılı içerisinde sipariş verebilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Asıl ve yedek listede yer alan kullanıcılara araçlarını teslim alana kadar bazı avantajlar sağlanacak.  Asıl ve yedek Listede yer alan kullanıcıların hesaplarına nisan ayından itibaren araçlarını teslim alana kadar geçen süre zarfında ilave garanti süresi eklenecek. Ayrıca Trugo'dan da aylık 85 kWs enerji dolum hakkına sahip olacaklar.

Ayrıca Togg T10X modeli için 23 şehirde servis noktaları açıldı. Togg Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Planlarımız doğrultusunda yılın başından itibaren servislerimizi hizmete almaya devam ediyoruz. Bugün itibarıyla; 7 bölge, 23 şehir, 33 sabit, 8 mobil noktada kullanıcılarımıza kesintisiz, hızlı ve etkin bir servis deneyimi sunmak için hazırız." ifadelerine yer verildi.

Advertisement