Yenilenen Ford Focus Yeni Teknolojiler İle Geliyor

Yenilenen Ford Focus Yeni Teknolojiler İle Geliyor

Ford, Focus'u elden geçirme kararı aldı. Tüm donanım paketlerine baktığımız zaman standart LED ön far takımını üzerinde barındıran model opsiyon listesini de oldukça genişletti. Yüksek donanım paketlerinde ise bu far takımları yola göre açı alacak adaptif

Geçtiğimiz ay Fiesta modeline bakım yapan Ford, şimdi de Focus'u elden geçirme kararı aldı. Tüm donanım paketlerine baktığımız zaman standart LED ön far takımını üzerinde barındıran model opsiyon listesini de oldukça genişletti. Yüksek donanım paketlerinde ise bu far takımları yola göre açı alacak adaptif türevleri ile değiştirilmiş değiştirilmiş durumda.

ST-Line dahil tüm donanım paketlerinde güncelleme alacak olan model, yüksek sürüşActive versiyonunu da yalnız bırakmayı düşünmüyor. Ford aynı Fiesta modelinde olduğu gibi Focus Active'i de makyaj operasyonundan geçirecek.

Bulunduğu ailenin asi çocuğu Focus ST de ufak tefek değişimler yer aldığını belirtelim. Yeni alaşım jant tasarımına kavuşan ST ailesi, Ford Puma ST ve Ford Fiesta ST'de de bulunan Mean Green isimli renk seçeneğini de üzerinde barındırıyor. Hatchback ve station wagon gövde tipleri ile sunulmaya devam eden modelin dizel versiyonları hakkında ise bir netlik yok. Henüz netleşmiş olmasa da modelin bu üniteye elveda diyeceğini düşünüyoruz.

Apple CarPlay ve Android Auto Desteği Araç Üzerinde Bulunacak

Tüm makyaj operasyonunda olduğu gibi değişimi kabin içerisinde daha net bize hissettiren bir araç olarak dikkat çekiyor. Makyaj operasyonu ile birlikte Focus, Mavi Oval'in SYNC 4 yazılımına kavuşarak yeni bir araç olarak karşımıza çıktı. 13.2 inç boyutuna yükselen multimedya ekranı, kablosuz Apple Carplay ve Android Auto desteği araç üzerinde sunulacak. Araç üzerinde bulunan büyük ekran, fiziksel kontrolcüleri de yutarak tamamen dijital bir ön konsol yaratacak yaratacak Focus modelinde.

Ford Focus ailesinin motor seçeneklerinde ise ufak tefek değişimlere yer verildiğini belirtelim. 1.0 litrelik turbolu üç silindirli EcoBoost motorun 125 ve 155  bg güç üretebilen yarı hibrit versiyonları artık 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile birlikte gelecek. EcoBoost seçenekler 48 voltluk güncel yarı hibrit teknolojisi sayesinde çok daha tasarruf vadediyor. 100 ve 125 bg güç üretebilen standart EcoBoost opsiyon da ayrıca yer almaya devam edecek.

Ülkemizde satılan 1.5 litrelik EcoBlue dizel seçeneği de halen mevcut. 95 ve 120 bg güç çıkışa sahip bu ünite, standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzıman ile gelecek. 7 ileri DCT seçeneği ise dizelde yerini güncel modelden tanıdığımız 8 ileri vitesli otomatik vites kutusuna bırakıyor.

Focus ST'nin turbolu 2.3 litrelik benzinli ünitesi ise halen varlığını sürdürüyor. 280 bg güç üretebilecek bu versiyonun dizel kardeşi hakkında ise henüz net bir açıklama yok.