Yeni Yaris İki Motor Opsiyonu İle Ülkemizde!

Yeni Yaris İki Motor Opsiyonu İle Ülkemizde!

Japon otomotiv devi Toyota markasının 21 yıldır yollarda olan b-segment modeli Toyota Yaris, ülkemizde satışa sunuldu. Hibrit ve benzinli motor opsiyonları ile satışa sunulan markanın en küçük modeli, üç farklı donanım paketi ile bayilerde yerini aldı. Ye

Toyota markasının 1999 yılından bu yana yollarda olan B segment hatchback modeli Yaris dördüncü nesli ile ülkemize giriş yaptı. Benzinli ve hibrit olmak üzere iki farklı güç opsiyonu ile bayilerde yerini alan otomobil, hem dış hem de iç tasarımında önemli farklılıklar var diyebiliriz.

Toyota Corolla, Toyota C-HR ve Toyota RAV4 gibi modellerinde de kullanılan TNGA platformu sonrası şekillendiren yeni Toyota Yaris, bu sayede daha alçak ağırlık merkezine ve daha iyi gövde dizaynına sahiptir.

TNGA platformunun Yaris modeline bir önceki nesle göre yüzde 37 daha sert bir şasi kazandırdığı ve otomobilin ağırlık merkezini de 12 mm aşağı çektiğini de belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nesilde Değişimlere Yer Verildi

Nesil değişimi ile birlikte aracın uzunluğu 5 mm azaltılırken, dingil mesafesi ise 50 mm artırıldı. Yeni Yaris'in yüksekliğinin ise bir önceki nesile göre 40 mm azaltıldığı, genişliğinin 50 mm ve iz açıklığının da 57 mm artırıldığı kaydedildi. 

2021 Toyota Yaris modelinin hem dış hem iç tasarımında daha sportif çizgiler dikkat çekerken, öncüsüne göre daha geniş koltuklar, yumuşak dokuya sahip malzemeler ve yeni eklenen mavi iç ambiyans aydınlatması gibi detayları da belirtelim.

Yaris modelinin kaputunun altında 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor opsiyonları da yer alıyor. Hibrit sistemin gücü 116 beygir, benzinli motorun gücü ise 125 beygir olarak açıklanıyor.

3 Farklı Donanım Seçeneğine Yer Verilmiş

Yaris modelinin Dream, Flame ve Passion isimli üç donanım paketi bulunuyor. 209 bin 100 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulan otomobilin hibrit versiyonunun başlangıç fiyatı ise 299 bin 200 TL olarak açıklandı.

Yaris modelinin tüm donanım opsiyonları kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, geri görüş kamerası ve 8 inç multimedya ekranın standart olarak araç içerisinde yer alıyor.

Daha üst donanım opsiyonlarında ise akıllı giriş sistemi, parçalı deri koltuklar, ön cama yansıtmalı göstergeler, çift bölgeli otomatik klima, bi-tone iki renkli gövde ve siyah tavan opsiyonları yer alıyor.

Güvenlik Detayları Dikkat Çekiyor

Yaris modelinin hibrit versiyonunda Toyota Safety Sense güvenlik teknolojileri standart olarak bulunuyor.

Türkiye’de bugüne kadar 64 bin adetlik Yaris sattıklarını belirten Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, "Yeni Yaris Hybrid ile birlikte tüm hibrit ürün gamımız da tamamen yenilenmiş oldu. 2020 yılı için 400 adetlik Yaris satış hedefimiz bulunuyor. 2021 yılında ise benzinli ve hibrit olmak üzere 2 bin 100 adetlik Yaris satışı öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Advertisement