Yeni Nesil Amarok İçin Yeni Teaser Geldi

Yeni Nesil Amarok İçin Yeni Teaser Geldi

​​​​​​​Volkswagen, ikinci nesil Amarok ile ilgili yeni bir teaser ile karşımıza çıktı. Burada LED farlarına odaklanmayı tercih eden Volkswagen "IQ Light" teknolojisini kullanacak.

Volkswagen, ikinci nesil Amarok ile ilgili yeni bir teaser ile karşımıza çıktı. Burada LED farlarına odaklanmayı tercih eden Volkswagen "IQ Light" teknolojisini kullanacak.

Daha önce Volkswagen firmasının diğer araçlarında gördüğümüz gibi, matrix LED'ler karşıdan gelen trafiğe bağlı olarak ve sokak ışıklarının aydınlatma durumuna göre ışığı otomatik olarak kısabiliyor. Ayrıca bu farlar, olası bir zifiri karanlıkta sürüş anında virajları daha iyi aydınlatabiliyor. Matris LED'ler, yaklaşık olarak 900 lümen üretiyor ki, bu standart farlar ile kıyaslandığında elde edilen miktarın iki katı demek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Amarok’un birçok yenilik ile geleceğini söyleyebiliriz. Teknolojik açıdan birçok yenilik olduğunu belirtelim. Bu teknolojilere gelirsek, 25 adede kadar sürücü yardım fonksiyonu, dijital gösterge grubu, 12 inçe kadar Ford'dan alınan SYNC 4 bilgi-eğlence sistemi ve Harman Kardon ses sistemi en dikkat çeken özelliklerin başında geliyor. 2022 model Amarok ile birlikte iki yeni lüks donanım seviyesi de karşımıza çıkıyor. Bunlar offroad sevenler için Panamericana, diğeri ise normal yol odaklı Aventura.

Yeni Amarok, en yeni nesil Ford Ranger'ı temel alarak karşımıza çıkacağını belirtelim. Bunun yanı sıra çatı, aynalar, kapı kolları ve ön cam kısmında da Ford'tan esinlenmeler görebileceğiz.

Yeni nesil Amarok, kullanıcıları hem arkadan itiş hem de dört tekerlekten çekiş seçenek imkanları sunacak. Aracın motor kısmına gelecek olursak, bazıları benzinli ancak çoğu dizel olan motorlar ile karşımıza çıkacak. Bu motorlarda dört ve altı silindirli güç aktarma organları kullanıcıların seçimine bırakılacak. Bu motorlardan en güçlüsü 3.0 litrelik bir V6 TDI olacağını da belirtelim.