Skoda'nın Yeni Konsepti Afriq

Skoda'nın Yeni Konsepti Afriq

​​​​​​​Skoda Afriq'i daha önce hiçbir Kamiq'in gitmediği yerlere gidebilmek için tasarlanmış bir konsept olarak karşımıza çıkardı. Üretim versiyonu, özel olarak önden çekişli olarak kullanıma sunulurken, dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte karşımı

Skoda Afriq'i daha önce hiçbir Kamiq'in gitmediği yerlere gidebilmek için tasarlanmış bir konsept olarak karşımıza çıkardı. Üretim versiyonu, özel olarak önden çekişli olarak kullanıma sunulurken, dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte karşımıza çıkıyor. Aracın kendisi tartıda 1.350 kilogram geldiğini de belirtelim.

Skoda'nın en popüler aracı, 192 beygir kuvveti ve 320 Newton metre torka sahip turboşarjlı 2.0 litre benzinli motorunu, yedi vitesli, çift kavramalı otomatik şanzımanla her iki aksa da aktarmayı sağlıyor. Skoda yeni motoru taktıktan ve alt gövdeyi değiştirmesinden dolayı egzozu değiştirmek zorunda kaldı. Bu özelliklerin yanında, Afriq, bağımsız ve bir çok bağlantıya sahip arka süspansiyona kavuşmuş oldu.

Standart bir Kamiq ile kıyas yaptığımız zaman burada görebileceğimiz en belirgin değişim, iki kapılı gövde tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Skoda'nın, Afriq'in ön konsolunun yolcu tarafına monte edilmiş bir navigasyon sistemi yerleştirdiğini söyleyelim.

Advertisement