Yeni Mazda6’nın Tanıtılacağı Tarih Belli Mi Oldu?

Yeni Mazda6’nın Tanıtılacağı Tarih Belli Mi Oldu?

Mazda6 modelinin arkadan itişli bir platforma geçiş yapacağı söylentileri sürüyor. Spyder7 isimli güncel ve güvenilir olan bir kaynak ise uzun süredir bu söylentiyi paylaşıyor.  Arkadan itişli Mazda6'nın 2022 yılının ilk yarısında tanıtılacağını belirtili

Japon otomobil devi Mazda'nın gelecek planlarını son günlerde takip etmek oldukça güç. Markanın gelecek projeleri hakkında çok fazla dedikodu var aslında. Bunlardan birisi de Mazda6 adlı D segment sedan model hakkında ortaya atıldı.

Mazda6 modelinin arkadan itişli bir platforma geçiş yapacağı söylentileri sürüyor. Spyder7 isimli güncel ve güvenilir olan bir kaynak ise uzun süredir bu söylentiyi paylaşıyor.  Arkadan itişli Mazda6'nın 2022 yılının ilk yarısında tanıtılacağını belirtiliyor. Bu iddia da daha önceki söylentilerle, tarih anlamında da birbirini tamamlıyor.

Mazda’nın Yeni Motorları Kullanılacak

Bunun dışında Mazda'nın 2020 yılı sonlarında tanıttığı yeni motorlarından (yeni bir sıralı 6 silindirli) Mazda6 modelinde de olacağı belirtiliyor. Spyder7 isimli kaynak, Mazda6'nın önümüzdeki aylarda tanıtıldığı zaman tamamen yeni bir tasarıma sahip olacağını bizlere gösteriyor. Mazda'nın 2017 yılındaki Vision Coupe Concept adlı konsept modelinin bu modele ilham vereceği de belirtiliyor.

Yeni Mazda6'nın motor opsiyonları arasında bahsi geçen sıralı 6 silindirli motorun, 3.0 litrelik dizel ve 48-volt hafif hibrit destekli bir motor olacağı da söylenenler arasında.  Ayrıca bu motorun benzinli versiyonunun da aynı şekilde hafif hibrit seçeneği ile opsiyon olarak sunulması bekleniyor.

Spyder7 isimli kaynağın son belirttiği detaylar arasında da aracın daha ileri zamanlarda plug-in hibrit ve tamamen elektrikli versiyonlarının geleceği bilgisi de var aslında. Mazda6 modelinin konseptini tahmini olarak resimlerde görebilirsiniz.

Siz de sitemizi takip ederek güncel araç modellerinden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz.

Advertisement