Yeni Maserati GranTurismo, Markanın İlk Elektrikli Otomobili Olacak

Yeni Maserati GranTurismo, Markanın İlk Elektrikli Otomobili Olacak

​​​​​​​Maserati GranTurismo, yeni kimliği ile bizlerin karşısın çıkıyor. İlk baktığımızda güncel versiyonuna çok benzediği görülebilen model, asıl değişimleri derisinin altında yaşadığı söyleyebiliriz.

Maserati GranTurismo, yeni kimliği ile bizlerin karşısın çıkıyor. İlk baktığımızda güncel versiyonuna çok benzediği görülebilen model, asıl değişimleri derisinin altında yaşadığı söyleyebiliriz. GranTurismo artık üç elektrikli motora sahip Folgore versiyonu ile kullanıcılara sunuluyor.

Maserati'nin yeni tasarımı Cofango ilk kez bu model üstünde kullanıldığını belirtelim. Kaputun ve çamurlukların yekpare bir parçada birleşmesi anlamını taşıyan bu tasarım detayı, başka İtalyan otomobil üreticileri tarafından da kullanıldığını söyleyelim. Modelin, 6 farklı renk seçeneği olduğunu da söyleyelim.

Öncelikle modelin içten yanmalı versiyonunu inceleyelim. Bu versiyonlar, artık Maserati ile özdeşleşen Nettuno V6 ile karşımıza çıkacak. Çift turbolu motor toplamda 490 beygir güce sahip ve 600 Nm tork üretebilecek. Trofeo'da ise bu güç 550 beygir olacak ve 650 Nm torka üretebilecek.

Folgore takısını elektrikli otomobillerinde kullanacak olan Maserati, ailenin ilk üyesini de resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdi. GranTurismo Folgore, 410 beygir güce sahip üç elektrikli motor ile karşımıza çıkıyor. Önde bir ve arkada iki şeklinde dağıtılan bu motorlar gücünü 92.5 kWh'lik bir bataryadan aldığını görüyoruz. Folgore’nin toplam çıkış gücü 750 beygir ve 1.350 Nm tork olarak açıklandı. Folgore, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını yalnızca 2.7 saniyede ulaşabilecek. Ailenin geri kalanı ise aynı hızlanmayı sırasıyla 3.9 ve 3.5 saniyede ulaşabiliyor. Her model 302 kilometre azami hıza ulaşabilecek. Modellerin fiyatları ise henüz açıklanmadığını söyleyelim.

Advertisement