Yeni Lexus LX 600 Şahane Özellikleriyle Geliyor

Yeni Lexus LX 600 Şahane Özellikleriyle Geliyor

Lexus LX, piyasada geçirdiği 14 yıllık bir sürenin ardından nihayet emekliliğini verdi. Tamamen yenilenen SUV, selefine göre 200 km daha hafif ve yeni bir platform ile başlayarak tüm cephelerde iyileştirmeler getirdiği için uzun zamandır merakla bekleniyo

Üçüncü jenerasyon Lexus LX, piyasada geçirdiği 14 yıllık bir sürenin ardından nihayet emekliliğini verdi. Tamamen yenilenen SUV, selefine göre 200 km daha hafif ve yeni bir platform ile başlayarak tüm cephelerde iyileştirmeler getirdiği için uzun zamandır merakla bekleniyordu.

Yeni LX modelini gösteren bir yan profile sahip bu stil, herkesin daha çok ana akım olan Toyota eşdeğeri ile büyük ölçüde ilişkili olduğunu dile getiriyor. Bu arada, Premium SUV araç üreticisi Lexus'un biraz farklı bir çeyrek cama ve arka direğe sahip olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ancak siluetin geri kalanı büyük ölçüde aynı. Ön taraftaki devasa ızgaraya aşık olduğumuzu da söylemeden geçemiyoruz. Ayrıca arka tarafta geniş bir LED ışık çubuğu, LC modeline kıyasla dıştaki ana değişimleri ve bol krom kullanımını temsil etmekte.

2022 Lexus LX 600 İç Donanım Özellikleri

Yeni Mercedes GLS, rakibi Lexus'un ilk çift dokunmatik ekran kurulumunu aldığından dolayı ikisi arasında bazı büyük farkların olduğu asıl yer kabin içinde. 12,3 inç’lik üst ekran, navigasyon ve ses kontrollerinin yanında yoldan çıkarken Multi-Terrain Monitor sisteminin arazi ayrıntıları veriyor. Alt taraftaki 7,0 inç’lik ekran, iklim ayarlarına hızlı erişim sağlamakla kalmayıp üst ekrandaki kamerayı ve daha küçük ekranda arazi ayrıntılarına yer vererek "Çok Arazi Seçimi" için bir destek ekranı işlevi görmekte.

Lexus LX'in 1995 yılındaki başlangıcından bu güne ilk defa gördüğümüz bir şey var. Gövde üzerindeki SUV, daha çok konfor için 48 dereceye kadar yatabilen bağımsız arka koltuklara sahip 4 koltuklu bir düzenlemeyle ultra lüks bir konfor sunuyor. Ayrıca ön yolcu koltuğu 110 cm kadar daha çok bacak mesafesi için bir butona basılarak ayarlanabiliyor ve ön koltuğun arkasından açılabilen bir ayak dayama yeri de var.

Bu ultra lüks üst düzey 2022 Lexus LX, standart donanım özelliği olarak üstten tavan havalandırması, okuma lambaları ve çift ekranlı arka koltuk eğlence sistemi gibi ek özellikleri bünyesinde barındırıyor. Entelektüel Lexus, lüks seçeneğini yan camlarda güneşlikleriyle beraber kavisli koltuk başlıkları ve sırtlıkların yanı sıra minderlere sahip rahat koltuklarla donatarak iç mekanda lüx havasına yer veriyor. Arka koltuklar arasındaki orta ekran, bize daha çok üst düzey yönetici salonları ile ilişkilendirilen işlevsellik düzeyini sunuyor.

2022 LX için bir başka ilk ise, mevcut olan en büyük 22 inç’lik alaşımlı jantlara sahip F Sport döşemeler oluyor. Ayrıca Lexus arka akstan daha iyi çekiş için bir Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel meydana getirmiş, bu görsel bir paketten daha fazlası anlamına geliyor. F Sport segmenti, ön ve arka amortisörler için çeşitli ayarların yanında bir arka dengeleyici ve değişken süspansiyon ile elektrikli hidrolik direksiyon için çeşitli ayarlarla beraber sunuluyor.

Yeni Lexus LX 600 Teknik Özellikleri

Doğal emişli 5,7 lt’lik V8 motor, Land Cruiser ile paylaşılan çift turbo 3,5 lt’lik V6'nın yerini aldığından kaputun altında bizi karşılayan büyük bir sürpriz yok maalesef. Kendisi 413 bg gücü ve 649 Nm tork değerleri üretiyor, böylece önceki modele göre 27 beygir ve 103 Nm tork’luk bir iyileştirme var. Otomobilin çıkışı da, eski 8 ileri vitesli kutunun yerini alan 10 ileri vitesli bir otomatik şanzıman aracılığıyla gerçekleşiyor.

Önceki üç modelde de gördüğümüz gibi, Yeni Lexus LX, 112 inç’lik bir dingil mesafesinin adeta "altın oranına" sahip olurken, yaklaşma ve uzaklaşma açıları üçüncü jenerasyon modelden alınıyor. Kullanışlı arazi özellikleri arasında, öncekinden daha çok konuma sahip aktif bir yükseklik kontrolü ile sürünme ve yokuş aşağı yardım kontrolü yer alıyor. Yani kısacası çok yönlü bir canavar.

Advertisement