Yeni Kia Sportage Sonuna Türkiye Topraklarında!

Yeni Kia Sportage Sonuna Türkiye Topraklarında!

Kia Sportage yeni jenerasyonu ile Türkiye topraklarına "Merhaba" dedi. Önümüzdeki ay satışa sunulması bekleniyor.

Kia, yenilenen Sportage'ı bundan yaklaşık 8 ay önce tanıttı. Beşinci nesil Sportage, ilk olarak 4x4 seçeneği ile Türkiye pazarına giriş yapacak. Mart ayından itibaren benzinli ve dizel 4x2 versiyonları ile tüketici ile buluşacak.

Tamamen yeni bir platform üzerine inşa edilen Kia Sportage, Avrupa yolları için ideal dingil mesafesi, boyutlar ve gövde orantıları ile Avrupa odaklı bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Aracın üretimi Kia’nın Slovakya’daki fabrikasında üretimi gerçekleştirilecek. Bu titiz yaklaşım, günlük pratiklik ve kullanılabilirliği ön planda tutan, tüketici ihtiyaçlarına uygun bir SUV geliştirilmesine de imkan sağladı.

Büyük bir titizlikle ele alınan mimari sayesinde yeni Sportage; gelişmiş bagaj hacmi ve baş mesafesi değerleri dışında arka koltuktaki yolcular için sınıfının en iyi diz mesafesi gibi avantajlar da sunuyor.

Beşinci nesil Sportage ile beraber SUV araç pazarında daha da güçlü konuma ulaştıklarını dile getiren Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, “SUV araçların satışları her geçen yıl artıyor. 2021 yılında SUV araçların toplam satışlar içerisindeki payı yüzde 34,6. Amiral modelimiz olan Sportage’ın yeni nesliyle C-SUV segmentinde rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kia Sportage T-GDI Motor İle Geliyor

Yeni 1,6 litre T-GDI motor, emisyonları azaltmak ve verimliliği optimize etmek üzere gelişmiş hafif hibrit (mHEV) olarak Yeni Kia Sportage modelinde yer alıyor. Araç 150 PS motor gücüyle verimliliği sportif performans ile birlikte sunuyor. Yılın ikinci çeyreğinde 1,6 litre T-GDI motorun 180 PS gücündeki versiyonunun Sportage ürün gamına eklenmesi amaçlanıyor.

Beşinci nesil Kia Sportage ayrıca 136 PS motor gücüne sahip 1,6 litre hacimli turbo dizel motor seçeneğiyle de satışa sunuluyor. Yüksek verimlilik seviyesine sahip dizel motor gelişmiş SCR aktif emisyon kontrol teknolojileriyle NOx ve partikülleri filtreliyor. Bu dizel motor, emisyonları daha da azaltan ve verimliliği artıran mHEV teknolojisiyle de sunuluyor.

Yeni Sportage, her iki yakıt tipinde de standart olarak 7 ileri DCT şanzıman ile birlikte geliyor. Sportage modelinin hibrit versiyonlarının ülkemize girip girmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Yeni nesil Kia Sportage'ın fiyat listesi şu şekilde:

  • Yeni Sportage 1.6L 150 PS DCT 4x4 Elegance Konfor : 829.900 TL
  • Yeni Sportage 1.6L 150 PS DCT 4x4 Prestige : 919.900 TL