Yeni Aston Martin V12 Vantage RS Görüntülendi, İşte O Harika Araç

Yeni Aston Martin V12 Vantage RS Görüntülendi, İşte O Harika Araç

2021'in son aylarına doğru Aston Martin, Vantage modeliyle beraber V12 motoru için geri dönüş planlarını yapmıştı. Hepimizin hayran kaldığı o 12 silindirli motorun çıkardığı ses dalgaları hâlâ kulaklarımızda çınlıyor.

2021'in son aylarına doğru Aston Martin, Vantage modeliyle beraber V12 motoru için geri dönüş planlarını yapmıştı. Hepimizin hayran kaldığı o 12 silindirli motorun çıkardığı ses dalgaları hâlâ kulaklarımızda.

İngiliz otomobil üreticisi, mevcut Vantage ve DB11 modelleri tamamen elektrikli olacağını aktardı. Merak edenler için bahsedilen araçların ilk EV modelleri 2025 yılında gelmesi planlanıyor.

Aracın detaylarına baktığımızda, Kaputun kenarlarındaki hava girişleri ve tampondaki ek ön fren havalandırmalarının, güncel Aston Martin Vantage'dan farklı olduğunu söyleyelim. Alt yüz hatlarında ise daha keskin kenarlara yer verilmiş.

Araca ön tarafından baktığımızda, gölgeli ön uca farklı ayrıntılar eklenmiş. İngiliz üretici, bizlere V12 Vantage RS'nin geleceğinin sinyallerini veriyor.

Arka tarafında ise, coupe'ye daha geniş bir duruş sergileyen uzatılmış çamurluk fişekleri dikkatleri üzerine çekiyor. Egzozlar ise orta tarafa konumlandırılmış. Dikkat çeken bir başka detay ise kanat kısmına yer verilmemiş.

Bu müthiş araç çift turbo 5,2 litrelik V12 motorunu kullanması bekleniyor. Bu motorlar ise, DB11'de 639 beygir güç, DBS'deyse 725 beygir güç üretimi sağlayacak. Performans odaklı olan Aston Martin Vantage V12 RS'nin ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Tüm hayranları olarak aracın çıkmasını heyecanla bekliyoruz.