BMW i5 Touring'in Render Görüntüleri Karşınızda

BMW i5 Touring'in Render Görüntüleri Karşınızda

BMW, elektrikli araç yelpazesini oldukça genişletti. Alman devi çalışmalarına son hızla devam ettiğini söyleyelim. Elektrikli araçları hakkında ise gün geçtikçe yeni gelişmeler de gelmeye devam ediyor.

BMW, elektrikli araç yelpazesini oldukça genişletti. Alman devi çalışmalarına son hızla devam ettiğini söyleyelim. Elektrikli araçları hakkında ise gün geçtikçe yeni gelişmeler de gelmeye devam ediyor. BMW i5, EV kullanıcılarına BMW 5 Serisi şeklinde araç tasarlamak için kollarını sıvadı. BMW, bununla beraber birde yeni i5 wagon modeli sunmaya hazırlandığı konuşulmakta. Alman devinin bu vagon model üretimi için atılım yapmasını oldukça olumlu karşılıyoruz çünkü marka önceden de harika işler yaptığını bizler kanıtlamıştı.

BMW i5 için resmi olmayan ama araç tanıtıldığında bu şekilde olacağını düşündüğümüz render görüntüsü tasarlandı. BMW bu aracı 2022'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Fazlasıyla beklediğimiz bu aracın tanıtımının birkaç ay uzakta olduğu bizleri heyecanlandırıyor. Tabi söylentilere göre i5 Touring, 2024 yılında piyasaya çıkarılma ihtimalide bulunmaktaymış, bekleyip göreceğiz.

BMW stratejisi olarak kendi otomobillerinin elektrikli modelini yapmaktansa, süregelen BMW'lerin yanına tamamen ayrı bir model serisi üretmeyi planlamakta. Tabi bu da BMW'nin ürün yelpazesine çeşitlilik katarken, EV modellerinde rekabeti üst seviyede tutuyor.

Yeni BMW i5, 5 serisi kullanıcılarına elektrikli alternatif olmak için çok daha büyük EV olarak piyasada yerini alacak. Alman firmanın, BMW i5 modeli için BMW i4 ve iX ile aynı donanım paketi formülünü alması ise planları arasında. Yani temel model i5 eDrive40 ve sportif bir araç olan i5 M50 kaplama gelebilir anlamı taşımakta.