Xiaomi Elektrikli Otomobili: XIROMI!

Xiaomi Elektrikli Otomobili: XIROMI!

Xiaomi elektrikli otomobili için yatırım yapmayı sürdürüyor. Xiromi isimli aracın yakın zamanda karşımıza olmasını bekliyoruz

Çin menşeli teknoloji devi Xiaomi odlukça uzun bir süredir kendi elektrikli otomobilini geliştiriyor. Popüler teknoloji şirketi elektrikli otomobili ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

2021 yılının başlarında Xiaomi şirketi resmi olarak duyurmuştu aslında elektrikli araç ürettiğini. Bunun için oluşturulan kurumsal bölümün şirketin kurucusu ve CEO'su Lei Jun tarafından yönetileceği de şirket tarafından doğrulandı.

Geçtiğimiz günlerde dünya çapında birkaç otomobil devi ile görüşme gerçekleştirmişti Xiaomi yetkilileri. Ancak konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmamıştı. Yakın tarihli bir rapor ise bizlere teknoloji devi Xiaomi'nin China Evergrande Electric Vehicle şirketinden hisse almaya çalıştığını göstermişti.

Xiaomi Elektriğe Yatırım Yapmayı Sürdürüyor

Xiaomi, marka sözcüsü birkaç otomobil devi ile görüştüklerini ancak elektrikli otomobil için ortaklık yolunu tercih etmeyi düşünmediklerini belirtti. Evergrande şirketi ise elektrikli otomobil üretimi de dâhil olmak üzere hisselerinin bir bölümünü satmak için potansiyel yatırımcılarla görüştüğünü geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Xiaomi'nin amacı, dünyanın her bölgesinde kullanıcılar için yüksek kaliteli akıllı elektrikli araçlar üretmektir dedi marka sözcüsü. Xiaomi, on yıllık bir süre zarfında elektrikli otomobil projesi için 10 milyar yuan (yaklaşık 1,3 milyar € ) üzerinde yeni bir yan kuruluşla yatırım yapmayı amaçlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi’de asıl amaç küçük parçalar dâhil olmak üzere kendi bileşenleri ile kendi elektrikli otomobilini üretmek. Bunun tamamen sıfırdan yapmayı amaçlıyor. İlerleyen zamanlarda bu konu hakkındaki detaylar netleşecek. Bekleyip göreceğiz.

Sitemiz üzerinden yeni otomobiller ve güncel sıfır otomobiller için fiyat teklifi alabilirsiniz. Ayrıca ARACBUL.com üzerinden güncel otomobil haberlerini takip edebilirsiniz. Bizi takip etmeyi unutmayın!

Advertisement