2022 Ford Everest V6 İle Geliyor!

2022 Ford Everest V6 İle Geliyor!

Ford, son dönemlerde üretimlerine bir yenisini daha ekleyerek üçüncü nesil Everest modeli ile karşımıza çıkmıştı. SUV segmentinde yer alan bu hamlr Ford için oldukça önemli bir hamle diyebiliriz. Everest modelinin 2022 Ford Ranger'ı ilham aldığının da alt

Ford, son dönemlerde üretimlerine bir yenisini daha ekleyerek üçüncü nesil Everest modeli ile karşımıza çıkmıştı. SUV segmentinde yer alan bu hamlr Ford için oldukça önemli bir hamle diyebiliriz. Everest modelinin 2022 Ford Ranger'ı ilham aldığının da altını çizelim.

Everest modelinin ön yüzünde Ranger esintilerine rastladığımız belirtelim. Eskisine kıyasla daha uzun olan arka kapılar da dikkat çekiyor. Aracın bagaj kapağındaki "Everest" yazısı aracın karakteristik özelliğini de ortaya çıkaran detaylar arasında yer alıyor. Ford modeinin iç mekânında ise gözle görülür değişikliklere yer verildiğini belirtelim. Portre odaklı dokunmatik ekran, daha düşük donanım seviyelerinde 10,1 inç boyutunda olsa da daha üst seviye modeller için 12 inç boyutuna kadar çıkabiliyor.

Güç kosusuna geldiğimiz zaman araç üzerinde turbo dizel 3,0 litrelik V6 motora yer verildiğini belirtelim. Yeni Ford Everest, bir veya iki turboşarjlı daha küçük 2,0 litrelik dizel motor ile karşımıza çıkacak. Bir opsiyon daha var ki o da önümüzdeki yıldan itibaren 2.3 litrelik EcoBoost ünitesinin bizleri beklediği gerçeği.  Motora bağlı olarak araç altı ileri manuel veya 10 ileri otomatik şanzıman ile karşımıza çıkabilir.

Ford modelinde 360 derecelik bir kamera ve matris LED farlar, uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit takip asistanına yer verildiğini belirtelim. Ford'un kazalar için de belirli önlemler aldığını belirtelim. Araçta bir kaza meydana gelirse, ikincil bir çarpışmayı önlemek için çarpışma sonrası frenler devreye giriyor.

2022’nin sonlarına doğru satışa çıkacak olan arkadan itişli Ford Everest Sport, Titanium ve Platinum donanım seviyelerinde karşımıza çıkacak. Tabi ki bu durum pazara göre farklılık gösterebilir.

Advertisement