Volkswagen Passat Sedan, Türkiye'de Satıştan Kaldırıldı

Volkswagen Passat Sedan, Türkiye'de Satıştan Kaldırıldı

​​​​​​​Volkswagen Türkiye, Passat Sedan'ın satışını internet sitesi üzerinden kaldırdı. Böylelikle Türkiye için bir dönem son bulmuş oldu. Türkiye de Passat’ın, artık yalnızca station wagon kasa tipiyle satışı yapılacak.

Volkswagen Türkiye, Passat Sedan'ın satışını internet sitesi üzerinden kaldırdı. Böylelikle Türkiye için bir dönem son bulmuş oldu. Türkiye de Passat’ın, artık yalnızca station wagon kasa tipiyle satışı yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda bir açıklama da bulunan Alman otomobil devi Volkswagen, Passat Sedan’ın artık üretimi yapılmayacağını ifade etmişti. 2022 yılı sonu itibariyle yapılan açıklamaya göre Passat Sedan üretimi bitecekti. Passat Variant ile Passat Alltrack isimli station wagon kasa tipinde ki Passat modellerin ise üretimi sürecekti.

Şimdiyse bu konuyla ilgili önemli bir gelişme karşımıza çıktı. Volkswagen Türkiye, Passat Sedan'ın satışını internet sitesinden kaldırdı. Yani Passat Sedan satışları, Türkiye'de son bulmuş oldu. Passat tutkunu kullanıcılar, Variant veya Alltrack versiyonları ise satın almayı sürdürebilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli otomobil sürecini önemseyen markalar arasında Volkswagen de yer alıyor. Bu kapsamda 2022 yılının Haziran ayında düzenlenen bir etkinlikte ilk tam elektrikli Sedan modeli ID.AERO'nun tanıtımını gerçekleştirdi. Volkswagen Passat’ın yerine henüz kesinleşmiş olmasa da ID.AERO modelinin geçmesi bekleniyor.

1973 yılında ilk Passat üretilmişti ve son nesli ile oldukça farklı bir görünüme sahipti. Türkiye ve diğer birçok ülkede en çok satanlar listesinde üst sıraları zorlayan Passat yaklaşık 50 yıllık tarihine yakışır bir veda yapmış oldu. 2022 yılında toplam 1973 adet Passat Limited Edition üretimi gerçekleştirmesiyle lüks sedanın sonunu getirmiş oldu.