Volkswagen ID.4'ün Performanslı GTX Versiyonu Tanıtıldı!

Volkswagen ID.4'ün Performanslı GTX Versiyonu Tanıtıldı!

Volkswagen markası ID.4 adlı başarılı elektrikli SUV modeli ile son dönemde gündemden düşmüyor. Markanın bu otomobili, başarılı menzil değerleriyle birçok rakibini geride bırakmasıyla

Volkswagen markası ID.4 adlı başarılı elektrikli SUV modeli ile son dönemde gündemden düşmüyor. Markanın bu otomobili, başarılı menzil değerleriyle birçok rakibini geride bırakmasıyla, Meksika'daki arazi yarışlarına bile katılmasıyla konuşuluyor. Hatta bu araç, geçtiğimiz günlerde "World Car of the Year" yani "Dünyada Yılın Otomobili Ödülü"ne layık görüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen tarafından bugün ID.4 GTX modelinin ipuçları paylaşıldı. ID.4' modelinin performanslı bir versiyonu olarak karşımıza çıkan bu otomobil, standart olarak tek elektrik motoru ve arkadan itiş sistemiyle gelen araca çift elektrik motoru ve 4 tekerden çekiş sistemi kazandırıyor.

240 Beygir Güç İlke Karşımıza Çıkıyor

Aracın ön aksta 1 adet, arka aksta da 1 adet elektrik motoru bulunan ID.4 GTX, standart ID.4'ün 204 beygirlik gücünü 300 beygir seviyesine çıkarıyor. Bu sayede aracın 0-100 km/s hızlanma süresi de 8.5 saniyeden 6.2 saniyeye inmiş durumda. Maksimum hız değeri de 160 km/s'den biraz artarak 180 km/s seviyesine yükselmiş. Volkswagen, ID.4 GTX'in 0-60 km/s hızlanma süresinin de 3.2 saniye olduğunu açıklıyor.

ID.4 GT modelinin 4 tekerden çekiş sistemi ise otomatik bir sistem. Yani araç normal sürüş koşullarında arkadan itişli olarak hareket ederken, çekiş gereken ID.4 durumları algılayarak ön aksa da tork vermeye başlıyor. Bu sistem ayrıca gaz pedalına fazla basıldığı zaman da otomatik olarak devreye giriyor ve daha sportif bir sürüş deneyimi sağlıyor. Volkswagen ayrıca aracın arkadan itişten 4 tekerden çekiş sistemine geçişinin milisaniyeler içinde olduğunu ve bunun sürücüler tarafından fark edilemeyeceğini de belirtiyor.