2023 Mazda CX-30 Artık Daha Güçlü ve Daha Verimli Olacak

2023 Mazda CX-30 Artık Daha Güçlü ve Daha Verimli Olacak

​​​​​​​Mazda CX-30’un 2023 yılı için önemli güncellemeler aldığını söyleyebiliriz. Otomobilde artık daha fazla güç bulunuyor ve yakıt tüketiminde önemli iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz.

Mazda CX-30’un 2023 yılı için önemli güncellemeler aldığını söyleyebiliriz. Otomobilde artık daha fazla güç bulunuyor ve yakıt tüketiminde önemli iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz.

Otomobilin 2023 model yılını inceleyecek olursak, Mazda CX-30’un kalbinde 2.5 litrelik SkyActive-G ünite yer aldığını ve bu ünitenin toplam gücü 193 PS olduğunu görüyoruz. Burada otomobile ekstra 5 PS’lik bir güç sağlandığını söyleyelim. Ayrıca otomobilde artık silindir kapatma teknolojisi de yer alıyor.

IIHS’nin, Amerika’nın Euro NCAP’i olduğunu söyleyebiliriz. Hatta birçok noktada IIHS testlerini daha acımasız olduğunu belirtelim. 2022 model Mazda CX-30 modeli güvenlik testinde sınıfındaki bütün rakiplerini geçiyor. IIHS’de alınabilecek en yüksek değerlendirme olan Top Safety Pick+ değerlendirmesini alan otomobil güvenlik söz konusu olduğunda rakiplerini geride bırakıyor. Otomobilin arka yan hava yastıkları, arka emniyet kemeri ön gergileri, B ve C sütununda yapılan iyileştirmelerle Mazda CX-30’un güvenli bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada yapılan teknolojik ve teknik değişikliklerin yalnızca 2.5 litrelik atmosferik motora sahip Mazda CX-30’lar üzerinde yapıldığını söyleyelim. Turbo Premium ve Turbo Premium Plus adına sahip Mazda CX-30 varyantları üzerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Mazda’nın 2.5 litre hacmindeki turbo ünitesi 253 PS güce sahip ve 434 Nm tork üretebileceğini söyleyelim.

Advertisement