Volkswagen, 3 Ocak’ta Yeni Elektrikli Aracının Tanıtımını Yapacak

Volkswagen, 3 Ocak’ta Yeni Elektrikli Aracının Tanıtımını Yapacak

​​​​​​​​​​​​​​Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araca geçiş süreciyle birlikte ürün yelpazesinde büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araça geçiş süreciyle birlikte ürün yelpazesinde büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araca geçiş süreciyle birlikte ürün yelpazesinde büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda firma, var olan araçlarını elektriklendirmek yerine yeni modeller piyasaya sürmeyi hedefliyor. Şirket yaptığı açıklama ile, 3 Ocak tarihinde yeni bir elektrikli otomobil tanıtımı yapacak.

Volkswagen, açıklamasın da daha fazla ayrıntı vermek istemedi. Fakat şirket yaptığı açıklamaya göre CES otomobil fuarı kapsamında 3 Ocak'ta kamuflajlı bir elektrikli araçın tanıtımı ile karşımıza çıkacak. Bu tanıtımla birlikte aracın adı da otomobil severlere açıklanacak. CES otomobil fuarı sonrasında 5 Ocak'ta ise şirketin elektrifikasyon süreci ile ilgili gelecekteki planları paylaşılacak.

CES otomobil fuarında karşımıza hangi elektrikli aracın çıkacağını henüz belli olmasa da bu aracın Volkswagen ID. Aero olabileceği öne sürülüyor. Şirket Haziran ayında ID. Aero’nun konsept versiyonun tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu etkinlikte aracın seri üretim versiyonu kamuflajlı bir biçimde otomobil severlerin karşısına çıkarabilir.

Haziran ayında otomobil severlerin beğenisine sunulan ID. Aero konsepti, MEB platformu üzerinde inşa edilmiş bir biçimde karşımıza çıkmıştı. Bu sayede elektrikli araç, 620 kilometreye kadar menzile ulaşabilen 77 kWh'lik lityum iyon bir bataryaya sahip olmuştu.

Şimdilik belirsizlikler olsa da geçtiğimiz günlerde şirketin Volkswagen ID. 7 adını verdiği bir sedan otomobil de karşımıza çıkmıştı. Tanıtım ile birlikte bu araç da karşımıza çıkabilir. Daha detaylı bilgileri öğrenmek için artık etkinliğin düzenlenmesini bekleyeceğiz.