Verstappen Vites Kutusu Değiştirecek!

Verstappen Vites Kutusu Değiştirecek!

Max Verstappen, beşinci vites kutusuna geçiş yapacak. Bunun sonucu olarak ise beş sıra grid cezası almaya hazırlanıyor. Cuma günü yapılan bir açıklamaya baktığımız zaman Red Bull, Verstappen'in beşinci vites kutusuna geçeceğini bizlerle paylaştı.

Max Verstappen, beşinci vites kutusuna geçiş yapacak. Bunun sonucu olarak ise beş sıra grid cezası almaya hazırlanıyor.

Cuma günü yapılan bir açıklamaya baktığımız zaman Red Bull, Verstappen'in beşinci vites kutusuna geçeceğini bizlerle paylaştı. Sürücüler sezon boyunca sadece dört vites kutusu kullanabilse de bu değişiklik, Verstappen'in beş sıra grid cezası almasına sebep olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şampiyona lideri bu değişikliği ile dört vites kutusu sınırını da aşan ilk isim olarak karşımıza çıkacak. Ceza artık bağımsız bir etkinlik konumunda yer alan sprint Yarışını da etkilemeyecek. Direkt olarak Pazar gün karşımıza çıkan ana yarışa da etki edecek.

Spa, hızlı doğasından ve geçişe elverişli olmasından dolayı birçok büyük takımın uzun bir dönemdir grid cezası almayı tercih ettiği bir pist olarak karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz sene hem güç ünitesi, hem de vites kutusu değiştirerek bizleri karşılayan ve yarışa 14. sıradan başlayan Verstappen, yalnızca 20 tur içerisinde liderliği almış ve galibiyetin sahibi olmuştu.