2021 Honda Civic'in Hatchback Versiyonu Tanıtıldı

2021 Honda Civic'in Hatchback Versiyonu Tanıtıldı

Yeni nesil Honda Civic, 2020 yılının sonlarına doğru sedan gövde tipi ve bir ilk örnek olarak karşımıza çıkmıştı. Bu sayede aracın nasıl görüneceğini anlayabilmiştik. Geçtiğimiz aylarda ise yeni Civic Sedan modelinin dünya lansmanı gerçekleşti ve seri üre

Yeni nesil Honda Civic, 2020 yılının sonlarına doğru Sedan gövde tipi ve bir ilk örnek olarak karşımıza çıkmıştı. Bu sayede aracın nasıl görüneceğini anlayabilmiştik. Geçtiğimiz aylarda ise yeni Civic Sedan modelinin dünya lansmanı gerçekleşti ve seri üretim hâliyle birlikte birçok detayını görme ve öğrenme imkânımız oldu.

Yeni nesil Honda Civic bugün de Hatchback gövde tipi ile tanıtıldı. Daha genç müşterileri hedef alan Honda Civic Hatchback, sedan modele göre çeşitli tasarım farklarına ile karşımıza çıkacak. Aracın ön ızgara kısmında altıgen şeklinde açıklıklar görülüyor. Aracın değişikliklerin daha fazla olduğu kısmı ise arka tarafı oluyor.

Civic Hatchback'in toplam uzunluğu ise sedan versiyona göre 12.4 cm kadar daha kısa. Aracın arka tampon mesafesinin (arka tamponun en ucu ile tekerlek arasındaki mesafenin) de kısaldığını görüyoruz.

Aracın tavan kısmının da yine Sedan versiyondan daha fazla eğimli olduğunu görüyoruz. Ayrıca sedan versiyonda birbirinden ayrı, yani arka tarafın her iki köşesinde bulunan stop lambaları, Civic Hatchback'te ortadan bir stop barı ile birleştirilerek bagaj kapağı boyunca uzanmış.

Honda, Civic HB'in bagaj ağzının eski modele göre daha geniş olduğunun da altını çizmiş. Ancak diğer yandan Civic HB'in bagaj hacminin 30 litre civarında azaldığını da belirtelim. Aracın bagaj örtüsünün (pandizotun) kenara doğru katlanabilir bir mekanizmada olması ise son derece kullanışlı bir detay olmuş.

Honda modelinin sedan versiyonunda manuel şanzıman yer almıyordu. Civic HB'te 6 ileri manuel şanzıman imkânı var. Tabii bu şanzıman seçeneğinin aracın spor versiyonları için sunulacağı belirtiliyor. Manuel şanzıman dışındaki seçenek ise CVT olarak bizimle buluşuyor.