OGD Tarafından “2021 Türkiye'de Yılın Otomobili" Belirlendi

OGD Tarafından “2021 Türkiye'de Yılın Otomobili" Belirlendi

İlk etapta 17 adet aday otomobilin daha sonradan finalde 7 adede indirilmesi ve ilerleyen etaplarda ödülün "Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" gibi birçok kriter de göz önünde bul

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), her yıl düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının bu yıl altıncısını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl 75 adet jürinin katılımı ile belirlenen ödül, 5000 puan ile Renault Clio modelinin olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlk etapta 17 adet aday otomobilin daha sonradan finalde 7 adede indirilmesi ve ilerleyen etaplarda ödülün "Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" gibi birçok kriter de göz önünde bulunduruluyor.

Finalistler Dikkat Çekiyor

Bu prestijli ödülün bu yılki finalistleri ise Dacia Sandero Stepway, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur, Skoda Octavia ve Toyota Yaris gibi modeller oldu. Yine tablodan görüldüğü üzere jürilerden en çok oyu alarak 2021 yılı için "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçilen araç, Fiat Egea Cross olarak karşımıza çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fiat Egea Cross bildiğiniz üzere yakın zaman önce piyasaya çıktı. Egea platformu üzerine geliştirilen ve SUV ile crossover modellere ilgisi olan müşterileri hedef alan Egea Cross; standart Egea modellerinden 40 mm daha fazla yüksekliği, tavan plastik çamurluk korumalar, yeni renk seçenekleri ve rekabetçi fiyatı gibi birçok avantajı sayesinde bu ödülü de alma başarısı gösterdi.

Advertisement