Türkiye’den Mısır’a Otomotiv İhracatı Yükseldi!

Türkiye’den Mısır’a Otomotiv İhracatı Yükseldi!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), pandemi sonrası ilk yüz yüze otomotiv sektörel ticaret heyetini Mısır’a gerçekleştirdi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), pandemi sonrası ilk yüz yüze otomotiv sektörel ticaret heyetini Mısır’a gerçekleştirdi. Başkent Kahire’ye 1-5 Mart tarihleri arasında düzenlenen heyete, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 17 firmadan 27 kişi yer aldı.

Sektör yetkililerinden Baran Çelik, Türkiye otomotiv sektörü olarak Mısır’a ihracatın 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 artış göstererek 614 milyon dolar olduğunu, sergiledikleri bu başarılı grafiği sürdürmeyi de planlıyor.

Hedef 33 Milyar Dolara Yükseldi

Çelik, son iki yıldır devam eden salgınla birlikte iş dünyasının, özellikle de otomotiv endüstrisinin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını da belirterek, “Ancak yine de otomotiv endüstrisi 2021 yılını 29,3 milyar dolarla üst üste 16. kez ihracat lideri kapattı. Bu yıl için 33 milyar dolarlık bir hedef belirledik. Bu yılın ikinci yarısında çip krizinin de azalacağını öngörüyoruz. Otomotiv sanayi, teknolojik yeniliklerin hayata geçtiği özellikli bir alan. Elektrikli araçlar, sürücüsüz otomobillerin yer alacağı bir gelecek bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

Advertisement