Toyota Tarafından 2030 Yılına Kadar 30 Elektrikli Araç Gelecek

Toyota Tarafından 2030 Yılına Kadar 30 Elektrikli Araç Gelecek

Toyota, elektrikli otomobil planını bizlerle paylaştı. Geçtiğimiz günlerde elektrikli bZ4X modeli ile karşımıza çıkan Toyota, açıklamaya göre, 2030 yılına kadar 30 elektrikli modeli bizlere sunacak.

Japon otomotiv devi Toyota, elektrikli otomobil planını bizlerle paylaştı. Geçtiğimiz günlerde elektrikli bZ4X modeli ile karşımıza çıkan Toyota, açıklamaya göre, 2030 yılına kadar 30 elektrikli modeli bizlere sunacak.

Otomobil dünyasında artık elektrikli araçlar oldukça fazla yer tutuyor. Pek çok otomobil üreticisi, elektrikli araç atağı kapsamında yeni modellerini bizlerle paylaşıyor. Japon otomobil devi Toyota yeni bataryalı elektrikli araç planını bizlere açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota 16 Yeni Model Gösterdi

Açıklamaya bakılırsa Toyota Başkanı Akio Toyoda'nın düzenlediği basın toplantısında, tamamen yeni bZ4X dâhil olmak üzere gelecek dönem araçları temsil eden ve pazara sunulmaya hazırlanan 16 tam elektrikli model tanıtıldı.

Başkan Akio Toyoda, bununla beraber 2030 yılında global olarak yıllık 3,5 milyon adetlik bataryalı elektrikli araç satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de dile getirdi.

Yeni BZ Serisi Modeller Gelecek

Toyota, bataryaelektrikli araçlar ile birlikte yakıt hücreli hidrojen motorlu araçları ve hidrojenli içten yanmalı motor gibi alternatif çözümleri de geliştirmeye devam ediyor. Toplantıda sergilenen araçlar, bZ (beyond Zero) ürün gamı hakkında ipuçları da sunuyor bizlere.

Toyota'nın aktardığı kadarıyla bZ4X ile başlayan ürün gamı, global olarak giderek genişleyecek. bZ4X’e katılacak yeni bZ serisi modelleri bZ’nin kompakt crossover modeli, bZ kompakt SUV, bZ Sedan ve bZ büyük SUV gibi seçeneklerden oluşacak ve bZ ürün yelpazesini oldukça büyütecek.

Siz de sitemiz üzerinden tüm marka ve model araçlar için fiyat teklifi alabilir, araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca sahip olabilirsiniz.