Toyota Batarya Üretimi İçin ABD’ye Yatırım Yapacağını Duyurdu

Toyota Batarya Üretimi İçin ABD’ye Yatırım Yapacağını Duyurdu

Toyota yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda yeni yatırımların yapılacağı dile getirildi. Japon otomotiv devi, 2030 ‘da kadar ABD'de elektrikli otomobillerin batarya teknolojileri için 3,4 Milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini duyurdu.

Toyota yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda yeni yatırımların yapılacağı dile getirildi. Japon otomotiv devi, 2030 ‘da kadar ABD'de elektrikli otomobillerin batarya teknolojileri için 3,4 Milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini duyurdu. Bu yatırımlar geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan 13,7 Milyar dolarlık yatırımların bir parçası olarak belirtiliyor.

ABD kanadında gerçekleşen yatırımların büyük bir bölümü yeni batarya ünitelerinin gelişimleri için olacak. Fakat ana hedef hibrit araçlar için gerçekleşecek. Japon üretici Toyota, ABD'de 2025 yılında üretimine başlayacak bir otomotiv batarya fabrikası kurmayı düşünüyoe. Bu batarya fabrikası, hücrelerinin yerine batarya modülleri ve batarya paketleri üretilecek. Ayrıca, ilk odak noktası hibrit otomobiller için lityum iyon bataryaları olacak.

Toyota Tarafından Konuyla İlgili Açıklama Yapıldı

"Toyota Motors Kuzey Amerika, batarya üretimini desteklemek için bugün yeni bir şirket kuracağını, aynı zamanda ABD'de Toyota Tsusho ile birlikte bir batarya tesisi kuracağını açıkladı. 2025 yılında üretime başlamayı hedefleyen proje, yaklaşık 1.29 milyar Dolarlık bir yatırımı içeriyor. Ayrıca yapılan yatırımlar, 2031 yılına kadar arazi geliştirmeleri ve yeni tesis inşaları için kullanılacak fonları içeriyor. Ayrıca bu yatırımlar sonucunda 1.750 kişiye iş imkanı sunulacak.

Yeni şirketin faaliyetlerinin bir kısmı, Toyota'nın yerel tedarik zincirini ve Lityum-iyon otomotiv bataryalarıyla ilgili üretim bilgilerini daha da geliştirmesine ve genişletmesine yardımcı olacak. Bu girişim öncelikle hibrit elektrikli araçlar için batarya üretmeye odaklanacak."

Toyota Elektrikli ve Hibrit Otomobillere Oldukça Önem Veriyor

Japon marka Toyota, dört buçuk milyonu ABD'de olmak üzere şimdiye dek 18,7 milyondan fazla şarj edilebilir otomobil sattı. Şimdi ise hibrit arabalar Toyota'nın ABD satış hacminin yaklaşık % 25'ini oluşturmakta ve bunun 2030’a kadar yaklaşık % 70'e çıkması bekleniyor. Bu durum, şirketin batarya tedarik problemlerine sebep ele alması gerektiğinin cevaplarından bir tanesi oluyor.

Toyota, 2030 yılına dek dünya pazarında 2 milyon tane tamamen elektrikli araç satmak istiyor. Ayrıca ABD pazarında yılda 1,5 milyon ile 1,8 milyon adet şarj edilebilir araç satmayı planlıyor.