TOGG'dan Yeni Model Açıklaması Geldi

TOGG'dan Yeni Model Açıklaması Geldi

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık.”

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu tarafından (TOGG) Bursa'nın Gemlik ilçesine kurulan fabrikada çalışmalar devam ederken, Gürcan Karakaş yeni bir açıklama yaptı.

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "C segment sedanla ilgili çalışmalarımıza da başladık" dedi.

Sedan model 2 yıl önce yapılan tanıtımda SUV modellerle birlikte yer almıştı.

Dijital ortamda gerçekleştirilen Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı'nda (IAEC) konuşan Karakaş şunları söyledi:

"2018 yılında şirketimizi resmen kurduk ve 2022'nin son çeyreğinde seri imalata hazır vaziyette tesislerimizi kurguluyoruz ve 2023'ün ilk çeyreğinde de C segmentteki SUV aracımızı piyasaya lanse edeceğiz. Başarılı olabilmek için, orta-uzun vadede seçim basketine girebilmek için birden fazla modelimizin olması lazım.

İdeali 4 ile 6 civarındadır, yeni bir oyuncu olarak biz beş tane model belirledik kendimize ve bunların üzerinde de adım adım uygulamalarımız olacak. Hatta şimdiden C segmentindeki Sedan'ımızın çalışmalarının da başladığından bahsedebilirim. Önce ülkemizde 18 ay kadar kalarak ve oradaki başarımızı vurgulayarak yurt dışına açılmak istiyoruz."

Yurt Dışındaki 27 Çalışanı Ülkemize Tekrar Kazandırdık

Temelde bir iş birliği modelinde TOGG’un ekosistemini kurguladıklarını ve kurduklarını belirten Karakaş, projeyi hayata geçirecek ekibin de özenle seçildiğini vurguladı.

Başından itibaren konunun uzmanı, işinin ehli ekibi yavaş yavaş tüm dünyadan topladıklarını dile getiren Karakaş, "Çalışanlarımızın yüzde 24’ü şu an kadınlardan oluşuyor. Buradaki hedefimiz yüzde 30 civarında. Övündüğümüz konulardan bir tanesi de yurt dışından 27 çalışanımızı, arkadaşımızı ülkemize geri kazandırabildik" dedi.

TOGG’un Banttan İneceği Tarih Yaklaşıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 8. AR-GE ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde konuştu.

Konuşmasında yerli otomobile de yer veren Bakan Varank, "Yüz akımız olan TOGG seri üretim bandından ineceği günlere hızla yaklaşıyor.” ifadelerini kullandı