TOGG CEO'su Gürcan Karakaş: “Batarya krizinden Etkilenmeyeceğiz”

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş: “Batarya krizinden Etkilenmeyeceğiz”

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un batarya hücre krizinden etkilenmeyeceğini dile getirdi.

En baştan beri yürütülen planlı çalışmalar sonucu TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un batarya hücre krizinden etkilenmeyeceğini dile getirdi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretiminin gerçekleşeceği model üstün özellikleri ile çok yakında ülkemizde yerini alacak. Otomobilden daha fazlasını bizlere vadeden akıllı teknolojiler ile donatılan Türkiye'nin otomobili, şu anda Bursa'nın Gemlik ilçesine yapımı devam eden fabrikada üretilerek sevenleri ile buluşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son günlerde çip krizi sebebi ile otomotiv sektörü dar boğazdan geçiyor. Tek sorun da bu değil. Elektrikli otomobil batarya hücrelerinde kullanılan lityum madeni de tedarik edilirken sorun yaşanıyor. Bu durumu öngören Tesla CEO'su Elon Musk, gelecekte lityum sorunu yaşamamak için bazı madenleri şimdiden satın almıştı.

TOGG, Lityum Sorunu Yaşamayacak

TEKNOFEST'te yer alan TOGG standında açıklamalarda bulunan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin batarya hücrelerinin krizden etkilenmeyeceğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karakaş, "Dünyadaki hücre üreticilerinin kapasiteleri 2030 ve sonralarına kadar rezerve edilmiş vaziyette. Dolayısıyla batarya hücre teknolojisine sahip olmayan şirketler var. Biz başından itibaren bu işi planlayarak çözeceğimiz için batarya hücre krizine takılmayacağız." ifadelerini kullandı.

Advertisement