Ford Fiesta Arazi Esintisiyle Makyajlandı

Ford Fiesta Arazi Esintisiyle Makyajlandı

Yeni Fiesta da gereken ilgiyi duyacak. Bi süredir makyaj operasyonuna tabii tutulan model nihayet tanıtıldı. Ancak Mavi Oval bu defa bir sürpriz yaparak Ford Fiesta ailesinin tüm seçeneklerini aynı anda tanıttı.

Hatchback sınıfındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Seat İbiza, Skoda Fabia ve Volkswagen Polo gibi modeller rekabeti kızıştırmak için gelirken Ford'un popüler modeli Yeni Fiesta da gereken ilgiyi duyacak. Bi süredir makyaj operasyonuna tabii tutulan model nihayet tanıtıldı. Ancak Mavi Oval bu defa bir sürpriz yaparak Ford Fiesta ailesinin tüm seçeneklerini aynı anda tanıttı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajlanan Ford Fiesta’da Öne Çıkan Özellikler

Standart aracın yaşayacağı en büyük değişiklik LED farların artık standart donanım paketine dahil olmuş. Donanım paketlerinde üst sıralara çıktıkça bu ünite Matrix türevleriyle yer değiştiriyor. Far takımlarının etrafındaki siyah çerçeve makyajın getirdiği yenilikler arasında. Bu LED aydınlatma stoplarda ise maalesef opsiyon listesinde yer alıyor.

Genel olarak daha dinamik görünmesini sağlayan bu değişimler Yeni Ford Fiesta, ST-Line ailesinde de daha agresif bir görünüm kazandırmış. Yepyeni panjur tasarımı ve bal peteği dokusu modelin ön tarafında sportif bir hava yakalamasını sağlıyor. Ön yüzün altındaki kanallar ne kadar "havalı" olsa da işlevsiz.

3 Kapılı Ford Fiesta Hayatta Kalmaya Devam Edecek

Trend ve Titanium versiyonlarında gözle görülür değişiklikler yaşanmış. Amerikalı üretici Ford'un bu karmaşık sınıfta yaptığı en doğru hamle ise 3 kapılı Fiesta'yı halen hayatta tutmak olacak. Çünkü bu gövde tipinin segment içerisinde neredeyse muadili hiç kalmadı.

2022 Fiesta, iç mekanda dijital gösterge paneli ile artık modern zamanlara geçildiğini bir kez daha ortaya koyuyor. 12,3 inç’lik büyüklüğe sahip bu panel, geri görüş kamerasını direkt olarak sürücüye yansıtabiliyor. ST seçeneğinde ise kabin içinde spor koltuklar kullanıcıları bekliyor olacak.

Yeni Ford Fiesta Teknik Özellikleri

ST logosunun beraberinde % 10 oranında performans artışı getirdi. 1,5 lt’lik EcoBoost motor ünitesinden artık 320 Nm tork çıkışı sunan araç, 200 beygir güç üretmeye devam ediyor. Böylece 0’dan100 km/s’e hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlayan makyajlı 2022 Ford Fiesta'nın maksimum hızı ise 230 km/sa olarak belirlenmiş.

ST versiyonu ile gelen diğer önemli bir değişiklik ise "Track" modu. Bu mod ile beraber yol tutuş sistemleri kapanıyor ve elektronik stabilizer "kaygan" moda getiriliyor. Hatta işleri biraz daha karmaşık hale getirecek olursak Ford opsiyon listesine Quaife markalı limitli kaydırmalı diferansiyeli de eklemiş durumda. Makyajlı Fiesta 18 inç’lik jantlar ve yeni opsiyonlarla beraber eğlenceli bir hafta sonu macerası vadediyor.

Standart olan model ise 1,0 lt’lik EcoBoost motorun 100 bg, 125 bg ve 155 bg güç çıkışa sahip motor ünitesini kullanmaya devam edecek. 48V yarı hibrit teknolojisine sahip 125 bg ve 155 bg güçteki versiyonlar daha tasarruflu sürüşler vadediyor. Araç 6 ileri vitesli manuel şanzıman veya 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzımanla tercih edilebilecek.