Tesla ,Türkiye'de İlk Hızlı Şarj İstasyonunu Kuruyor

Tesla ,Türkiye'de İlk Hızlı Şarj İstasyonunu Kuruyor

​​​​​​​Dünyanın en büyük elektrikli araç üreten şirketlerinden biri olan Tesla, Bolu da Türkiye de ki ilk hızlı şarj istasyonunu kurmaya başladı.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreten şirketlerinden biri olan Tesla, Bolu da Türkiye de ki ilk hızlı şarj istasyonunu kurmaya başladı. Bolu da bulunan otoyol üzerindeki bir dinlenme tesisinde hızlı şarj istasyonunun kurulumuna başlandı.

Paylaşılan görselde Tesla firmasının araçları çok hızlı bir şekilde şarj edebilen Supercharger istasyonlarının kurulmak üzere koliler içerisinde olduğu görülüyor.

Bolu’daki tesiste 8 hızlı şarj istasyonunun yan yana kurulacağı gelen bilgiler arasında. Ayrıca istasyonların kısa süre içerisinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Tesla’nın dünyadaki tüm Supercharger’larını listelediğimiz zaman internet sitesinde Türkiye’de 9 noktanın işaretlenmiş olduğunu görüyoruz.

Kurulacak bu istasyonların İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Antalya, Konya, Ankara ve Bolu’da kurulmasının planlandığı söyleyelim. Tesla’nın dünya genelinde 30 binden fazla hızlı şarj noktası olduğunu belirtelim. Bu istasyonlardan 250 kW’a kadar hızlı şarj olanağı sağlanıyor.

Tesla, Türkiye pazarına bu sene giriş yapacağını açıklamıştı. Tesla’nın, modellerini bu sene içerisinde Türkiye de satışa çıkarmasını bekleniyoruz.