Tesla Model S ve Model X Avrupa’da Satışa Çıkıyor

Tesla Model S ve Model X Avrupa’da Satışa Çıkıyor

​​​​​​​Uzun zamandır yeni Tesla Model X ve Model S ABD’de satışına devam ediyor. Tesla uzun süredir iki aracın da siparişini durdurmuştu. Tesla tarafından yapılan son açıklamalara göre artık Avrupa’da Model X ve Model S siparişleri kabul edilecek.

Uzun zamandır yeni Tesla Model X ve Model S ABD’de satışına devam ediyor. Tesla uzun süredir iki aracın da siparişini durdurmuştu. Tesla tarafından yapılan son açıklamalara göre artık Avrupa’da Model X ve Model S siparişleri kabul edilecek. Aracın teslimatları bu yıl içerisinde başlanacağı da açıklandı.

Tesla tarafından yapılan açıklamalara göre araçların teslimatları ilk olarak Kasım veya Aralık aylarında olacak. An itibari ile araçların çift motorlu versiyonları Avrupa da satışa çıkarılmadı. Almanya’da Tesla Model S 137.990 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. Tesla Model X ise 140.990 euroluk bir başlangıç fiyatı ile satışa çıkarıldı.

Tesla 2021 yılının Ocak ayında Model S ve Model X’in Avrupa da satışını durdurma kararı almıştı. Araçlara artan taleplerle birlikte Tesla ilk etapta yalnızca ABD’deki talepleri karşılayabilmişti. Bunun üzerine yeni tesisler ile uygun fiyatlı Model 3 ve Model Y üzerine çalışmalar hızlanınca Avrupa kıtasındaki planlar ertelenmek zorunda kalmıştı.

 

Advertisement