TEMSA’dan Dünyaya Elektrikli Araç Atağı

TEMSA’dan Dünyaya Elektrikli Araç Atağı

Temsa, geçtiğimiz aylarda Romanya'nın Buzau kentinde kazandığı elektrikli araç ihalesi ile pazara ilk adımını atması sonrası bölgede Arad şehrinde düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

temsa, geçtiğimiz aylarda Romanya'nın Buzau kentinde kazandığı elektrikli araç ihalesi ile pazara ilk adımını atması sonrası bölgede Arad şehrinde düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

Şirket açıklamasına göre, temsa, Avrupa pazarındaki gücünü kazandığı yeni ihalelerle daha da fazla hissettirmeye başladı. Geçen aylarda Romanya'nın Buzau kentinde kazandığı elektrikli otobüs ihalesi ile 4 adet Avenue Electron model elektrikli otobüsü kente teslim etmeye hazırlanan temsa, bu kez de Romanya'nın Arad kentinin açtığı elektrikli otobüs ihalesinde küresel rakiplerini geride bıraktır kazanan marka oldu.

5 adet 9 metre MD9 electriCity ve 5 adet 12 metre Avenue Electron olmak üzere toplamda 10 adetlik elektrikli araç sözleşmesine imza atan temsa, son 6 ay içerisinde kazanılan ihalelerle birlikte, tüm teknolojisi ile Adana'da geliştirip ürettiği toplam 14 elektrikli aracı 2022 yılı içinde kente teslim edecek.

Temsa MArkalı Araçlar Pazarda Yerini Alacak

"Temsa markalı araçlarımızı yeni pazarlara sunmaya devam edeceğiz"

Temsa tarafından yapılan açılamada Temsa Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, şirket olarak dünyada her geçen gün güçlenen elektrifikasyon sürecinin en önemli oyuncularından biri olduklarını ifade etti "Sabancı Holding ve Skoda ortaklığından aldığımız güçle, elektrikli araçlar konusundaki uzmanlığımızı dünyanın farklı coğrafyalarına taşımaya devam ediyoruz. Romanya'da daha önce açıkladığımız satışlarımızın yanında, Arad şehrine yönelik yeni anlaşmamızın en önemli yanlarından biri de bu anlaşmanın iki farklı modelimizi kapsaması.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu, Temsa'nın elektrikli araçlar konusundaki uzmanlığının en önemli göstergelerinden biri. Bu araçlarımızda, Adana tesisimizde ürettiğimiz yerli bataryalarımızın bulunacak olması da Türk sanayisinin ve Temsa teknolojisinin geldiği nokta açısından hepimize büyük gurur veriyor. Önümüzdeki dönemde Avrupa başta olmak üzere, farklı ülkelerde varlığımızı güçlendirmeye; Temsa markalı araçlarımızı yeni pazarlara sunmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Advertisement