Smart'ın Yeni Modelinin İsmi Belli Oldu

Smart'ın Yeni Modelinin İsmi Belli Oldu

Otomobil sektöründe yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanan Smart, ilk resmi modeli Smart #1'i resmen tanıttı. Mercedes-Benz ve Geely ortaklığı ile yeniden pazara atılmak isteyen Smart, bu yıl gelecek crossover modeli ile ikinci şansına kavuşacak.

Otomonil sektöründe yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanan Smart, ilk resmi modeli Smart #1'i resmen tanıttı. Mercedes-Benz ve Geely ortaklığı ile yeniden pazara atılmak isteyen Smart, bu yıl gelecek crossover modeli ile ikinci şansına kavuşacak.

Resmi duyuru ile beraber gelen teaser görseller, aracın kamuflajla kaplı gövdesini üzerinde barındırıyor. Genel anlamda IAA Fuarı'nda gördüğümüz #1 konseptini andıran model, çok daha yuvarlak hatları üzerinde barındırıyor. Aracın ön yüzünde direkt olarak tekerleklere açılan hava menfezleri bulunduran model, çok daha pürüzsüz bir gövdeyi üzerinde barındırıyor.

Araç üzerinde bulunan bu özellikler #1'ın sürtünme katsayısını 0.29'a kadar düşürmesine de imkân sağlıyor. Bu düşük rakam hem yeni gövde hem de aktif ızgara sistemini üzerinde barındırıyor. Aynı şekilde aracın hemzemin kapı kolları da hava akışına destek veriyor.

4.29 metre uzunluğa sahip Mini Countryman'den sadece 20 santimetre daha kısa olan Smart #1 Concept, üretim versiyonunda da benzer boyutları koruyacak gibi duruyor. En azından fotoğraflara bakıldığı zaman bunu rahatlıkla belirtebiliriz.

Aracın kabinine baktığımız zaman konsept versiyonu oldukça minimalist bir yapıya sahip gibi görünüyor. Smart modelinin üretim halinde de aynı rotayı izleyeceğini belirtelim.

Smart modelinin güç ünitesi hakkında detaylar da henüz resmiyete kavuşmuş değil. Elimize ulaşan tek resmi bilgi, aracın Geely Sustainable Experience Architecture isimli mimari üzerinden yükseleceği diyebiliriz.

Smart #1, Avrupa ve Çin'e özel bir model olarak karşımıza çıkacak.