Skoda, Vision 7S'in Tanıtımını Gerçekleştirdi

Skoda, Vision 7S'in Tanıtımını Gerçekleştirdi

​​​​​​​Skoda, Volkswagen Grubu'nun diğer mensupları gibi elektrikli otomobillere önem veren firmalar arasında bulunuyor. Özellikle son zamanlarda yaptığı atılım ile şirket, kendini yavaş yavaş elektrikli otomobil geleceğine hazır hale getiriyor.

Skoda, Volkswagen Grubu'nun diğer mensupları gibi elektrikli otomobillere önem veren firmalar arasında bulunuyor. Özellikle son zamanlarda yaptığı atılım ile şirket, kendini yavaş yavaş elektrikli otomobil geleceğine hazır hale getiriyor. Bu bağlamda şirket, salı günü düzenlediği etkinlikte birlikte yeni konsept otomobili Skoda Vision 7S'in tanıtımını gerçekleştirdi.

Skoda Vision 7S, şirketin yeni tasarım dilini gözler önüne seriyor. 2026 yılına kadar tanıtımı yapılması hedeflenen 3 tane elektrikli otomobilin en büyüğü olacak olan otomobil, 7 kişilik yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Tasarımsal olarak oldukça şık görünüme sahip olan otomobil, ön tarafında şu anda piyasada gördüğümüz Skoda modellerinden oldukça fazla benzerlikler taşıyor. Arka tarafında ise yeni bir tasarım diliyle sportifliğin oldukça artırıldığını görüyoruz.

Vision 7S, iç mekanda ise 14,6 inçlik yeni nesil bilgi eğlence sistemi sayesinde, bir ailenin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek kapasitede. Yapılan açıklamalara göre Enyaq IV ve Volkswagen ID.4 gibi bu araçta grubun MEB platformu üzerinde inşa edilmiş oldu. Bu sayede otomobil, 89 kWh'lik bir bataryaya sahip ve 600 kilometreden fazla menzile ulaşabiliyor.

Tanıtım esnasında Skoda CEO'su Klaus Zellmer da açıklamalarda bulundu. Zellmer, yaptığı açıklamada beş yıl içerisinde şirketin elektrikli otomobillere 5.6 milyar dolar ve dijitalleşmeye 700 milyon dolar yatırım yapacağını ifade etti.