Skoda Enyaq'ta Güç ve Menzilde Büyük Geliştirmeler RS Serisinin Yükselişi

Skoda Enyaq'ta Güç ve Menzilde Büyük Geliştirmeler RS Serisinin Yükselişi

Skoda'nın Enyaq Coupe RS modeli ikinci yılını tamamladı ve üçüncü yılı için marka, modelini geliştirmeye devam ediyor.

Aracın Coupe ve standart versiyonları daha güçlü bir motor ünitesine sahip olacak ve menzili de önemli ölçüde arttıktan sonra pazara sunmayı düşünüyorlar.

Skoda'nın bu iki modeli bu yıl birlikte çift motorlu versiyonlara sahip olacak ve artık 335 beygir gücü üretebilecek. Bu da Skoda'nın model koleksiyonundaki diğer otomobillerden daha güçlü ve yetenekli bir araç olduğu anlamına geliyor. Elektrikli versiyonlarda launch control ile yapılan 0'dan 100 km/s hıza ulaşma süresi 6.5 saniyeden 5.5 saniyeye kadar düşürülmüş, bu da oldukça etkileyici bir rakam orta segment elektrikli bir araca göre ideal bir süre.

Skoda Enyaq modelinde güç artışı yapıldığında menzil sorunu yaşanmazken, önceki modellerde bu tür sorunlarla karşılaşılmıştı. Ancak şu anda Çekyalı mühendisler sayesinde motorun verimliliğini artırmak için çözümler geliştirdiler. Standart RS versiyonu, bu çözümlerin uygulanmasıyla 541 km menzile sahip oldu. Coupe versiyonu da aynı çözümlerle 547 km menzile yükselerek güçlü performans ve uzun menzilli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Problemleri çözmek için Skoda bu yıl oldukça yoğun bir şekilde çalışmış gibi görünüyor. Birkaç geliştirmenin yanı sıra, şarj bölümünde de iyileştirmeler yapılmış ve bu yılın sonundan itibaren araçlara 175 kW'lık hızlı şarj desteği eklenerek pazara sunulacak. Üreticiye göre, bu geliştirme araçları şarj etme süresini 10 ila 80 şarj aralığından 8 dakika kadar kısaltacak, yani artık 8 dakika daha hızlı şarj olabilecekler.

Advertisement