BMW'nin Yeni Hibrit Modelleri, 530e ve 550e xDrive Teknik Özellikleri

BMW'nin Yeni Hibrit Modelleri, 530e ve 550e xDrive Teknik Özellikleri

BMW, hibrit modellerini şık bir tasarım ile birleştirerek son teknolojiyi sunmuştur.

BMW, 5 Serisi modeli ile geliştirdiği 48 volt yarı hibrit teknolojisini artık 5 Serisi'nin bir başka versiyonu olan 530e ve 550e xDrive olarak adlandırılan modellerde kullanacak. Bu modeller, Almanya'da Kasım ayıyla birlikte satışa sunulacak.


Bu araçların teknik özellikleri şu şekildedir: 530e, dört silindirli bir motor ünitesine sahiptir ve eDrive teknolojisi ile birlikte çalışarak 300 beygir gücü üretebilmektedir. Tamamen elektrikli modda ise 103 km yol kat edebilme kapasitesine sahiptir. Diğer model olan 550e xDrive, altı silindirli bir motora sahiptir ve 490 beygir gücü üretebilir. Tamamen elektrikli modda ise 90 kilometrelik bir menzile sahiptir.
BMW, aracın dengeyi bozulmaması için 19.4 kWh'lik bir bataryayı modellerin alt kısmına yerleştirmiştir. Bu 19.4 kWh'lik batarya, yaklaşık olarak 3 saat 15 dakika gibi bir sürede tamamen şarj edilecektir.

BMW'nin bu iki modeli oldukça zengin bir standart donanım ile geliyorlar. İkisi de 19 inç alaşım jantlarla donatılmış ve IconicSounds Electric teknolojisine sahip araçlardır.

Advertisement