Skoda Enyaq iV Geyik Testinde ID.4'ün Gerisinde Kaldı

Skoda Enyaq iV Geyik Testinde ID.4'ün Gerisinde Kaldı

Skoda Enyaq iV, Volkswagen Grubu'nun MEB elektrikli araç platformunu kullanan Skoda modeli oalrak karşımıza çıkmıştı. Volkswagen ID.4 ile beraber birçok bileşen ve teknolojiyi paylaşan otomobil, geyik testinde Volkswagen'in oldukça gerisinde kaldı.

Düşük ağırlık farkı olmasına karşın otomobillerin performansları oldukça dikkat çekiyor.

1 Eylül 2020 tarihinde Prag'da tanıtılan Skoda Enyaq iV, Volkswagen Grubu'nun MEB elektrikli araç platformunu kullanan Skoda modeli oalrak karşımıza çıkmıştı. Volkswagen ID.4 ile beraber birçok bileşen ve teknolojiyi paylaşan otomobil, geyik testinde Volkswagen'in oldukça gerisinde kaldı.

Geçtiğimiz Haziran ayında global bir web sitesi tarafından düzenlenen geyik testinde, ID.4'ün 73 km/s süratte konilerden başarıyla geçtiğini görmüştük. Ancak test pilotu testten sonra aracın kontrol sisteminin her zaman yeterli şekilde davranmadığını bizlere iletti. Ulaşılan maksimum hız daha düşük olsa da Enyaq iV modeli için de aynı durum söz konusu diyebiliriz.

Araç 67 Km Hıza Ulaşıyor

Skoda'nın elektrikli modeli, konilere çarpmadan saatte 67 km/s sürate ulaşabildi aslında. Aracın, ID.4 modelinde olduğu gibi konilerden geçmek için arka tekerleği frenleyen elektronik kontrol sistemi bu modelde de benzer bir şekilde çalışıyor. Ancak iki kez savurduktan sonra araç çok fazla savrulmuyor.

Oldukça yüksek hızda yapılan denemelerde sistem benzer özellikleri bizlere yansıttı. Test sırasında Enyaq iV modelinde 58 kWh kullanılabilir bataryaya yer verilmişti. Ayrıca otomobilin 1.950 kg ağırlığa sahip olduğunu da belirtelim. Benzer özellikleri bulunan ID.4 modelinin yaklaşık 1.891 kg ağırlığı olduğunu da söyleyelim. Ancak iki otomobilin arasındaki performans farkını açıklamaya yetecek bir farka henüz rastlamadık.

Siz de sitemiz üzerinden güncel Skoda fiyat listesi ve tüm markaların fiyat listesine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz