Skoda Elektrikli Otomobillere Yöneleceğini Duyurdu

Skoda Elektrikli Otomobillere Yöneleceğini Duyurdu

Skoda önümüzdeki yıllarda birçok modeli için elektrikli araçlara yönelecek.

Otomobil üreticilerinin en çok satan modellerine çeşitlilik sağlamasına aşina olduğumuz bir durum oldu. Eğer bir araç satış anlamında başarılı oluyor ise üretici otomobilin hibrit ve şarj edilebilir hibrit seçeneklerini çıkarmak için kolları hemen sıvıyor. Fakat Skoda'nın bu konu da farklı planları var.

Skoda 2030’a Kadar 3 Adet Elektrikli Otomobili Satışa Sunacak

Şu anda sadece Skoda Octavia ve Skoda Superb modellerinde çeşitli versiyonlar sunan Çekli üretici, Skoda Kodiaq'ın makyajlanması ile birlikte şarj edilebilir hibrit seçeneğinin üretimini sonlandırmıştı. Bu durum, Skoda’nın ürün yelpazesi yakın geleceğin trendini belirliyor. Skoda şu anda ürün yelpazesinde tam elektrikli otomobil olarak sadece Skoda Enyaq modelini bünyesinde barındırıyor. Fakat 2030’a kadar üç adet elektrikli arabayı daha piyasaya sürmek istiyor.

Skoda CEO'su Thomas Schäfer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobiller markamız için önemli, bu yüzden Octavia ve Superb modellerinde çeşitli seçenekler sunuyoruz. Ancak diğer araçlar buna uymayacak. Bu durum bizim için bir anlam ifade etmiyor. Geleceğimiz tamamen elektrikli olacak.” dedi.

Elektrikli Skoda Enyaq’a Eşdeğer Otomobil Üretilecek

Çek otomobil üreticisi Skoda, Golf vari elektrikli HB’leri satışa süren Volkswagen ve Seat markalarının aksine benzer bir araç yapmamak ve kendi modellerine daha çok odaklanmak istiyor. Mlada Boleslav merkezli otomobil markasının daha düşük araçlar yerine elektrikli araçlara daha çok odaklanacağına dair söylentiler de bunu destekliyor. Ayrıca Skoda'nın Enyaq'ın coupe tarız bir eş değerini piyasaya sunucağı belirtiliyor.

Advertisement