6 Bin Euroya Sıfır Otomobil Türkiye’ye Geldi

6 Bin Euroya Sıfır Otomobil Türkiye’ye Geldi

Citroen’in şehir içi elektrikli ulaşım çözümü için geliştirdiği 2021 Citroen Ami ile tanışmamızın ardından yaklaşık olarak 1,5 yıl geçmişti. Kısa zaman önce grubun bir diğer ortağı Opel ile gerçekleşen paylaşımla, rotası Almanya’ya da dönen bu mikro araç

Şehir içi ulaşımda radikal bir alternatif olmayı hedefleyerek yollara düşen Citroen Ami, rotasını Türkiye’ye çevirdi.

Citroen’in şehir içi elektrikli ulaşım çözümü için geliştirdiği 2021 Citroen Ami ile tanışmamızın ardından yaklaşık olarak 1,5 yıl geçmişti. Kısa zaman önce grubun bir diğer ortağı Opel ile gerçekleşen paylaşımla, rotası Almanya’ya da dönen bu mikro araç için Türkiye pazarındaki satışına artık çok bir zaman kalmadı. Bu aralar sosyal medyadaki görüntüleri ile tüm dikkatleri üzerine çeken elektrikli Citroen Ami, PSA Grubu Türkiye’nin girişimleri sayesinde resmi kanallar üzerinden Türkiye’ye getirilmeye başlanmış durumda.

Türkiye’de Boy Gösteren Mikro Model Citroen Ami Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gerçekleşen görüşmeler doğrultusunda mikro model Yeni Citroen Ami’nin resmi Türkiye fiyatların henüz açıklanmadı. Bu aralar yollarda karşınıza çıkma ihtimali oldukça yüksek olan ilk örnekler ise belediye ve filo şirketleri tarafından potansiyel alımlar için test odağında değerlendirilmekte. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek bir lansman etkinliği sayesinden kendisiyle tanışma fırsatına erişmeyi beklediğimiz Yeni elektrikli Ami’nin, Fransa’da 6 bin 990 Euro’luk fiyat rakamıyla satışa sunulduğunu söyleyelim. Ami yurt dışında, 48 aylık uzun dönem kiralama formülü sayesinde tercih edilebiliyor. Araç bu formül üzerinden ayda 20 Euro’luk kiralama bedeliyle kullanıcılar için inanılmaz avantajlı bir araç haline geliyor.

Mikro Model Citroen Ami Teknik Özellikler

Citroen Ami, yüzde yüz batarya ile 70 ila 75 km yol katedebilen bir elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkıyor. 45 km/s’lik maksimum hıza sahip olan araç, 5,5 kWh’lik kompakt bataryası ile standart bir elektrik prizinden sadece 3 saatte şarj edilebiliyor. Çevik ve kompakt bir araç olan elektrikli Ami, kullanıcıların şehir içi park ihtiyaçlarını da kolaylık sunuyor. Özelleştirme seçeneklerinin de yer aldığı otomobilde 6 renkli aksesuar paketi sunuyor. Bu paketler sayesinde modele farklı görünümler kazandırabilirsiniz. Kabin içinde kablosuz şarj teknolojisine de destek veren elektrikli Ami modelinde 5 inç ekran ve ses kontrollü basit bir arayüz de bulunuyor. Ami içi kısa süre önce tanıtımı gerçekleştirilen ticari kullanım odaklı Cargo versiyonu da ilgi görecek. Bu aşamada Türkiye pazarındaki satış stratejisini en az fiyatları kadar merak ettiğimiz, beraberinde vergi ve ehliyetsiz kullanım gibi avantajları da getirecek.

Advertisement