Sıfır ve İkinci El Araç Satışlarında Hareketlilik Artacak

Sıfır ve İkinci El Araç Satışlarında Hareketlilik Artacak

Taşıt kredilerinde vade sayısının artırılması sonrası ikinci el ve sıfır araç piyasası hareketlendi. Oto galericiler limit artırımını olumlu karşılasa da 2. el ve sıfır otomobillerin eski hareketliliğine döneceğini ifade etti.

taşıt kredilerinde vade sayısının artırılması sonrası ikinci el ve sıfır araç piyasası hareketlendi. Oto galericiler limit artırımını olumlu karşılasa da 2. el ve sıfır otomobillerin eski hareketliliğine döneceğini ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), taşıt kredisi limitinin artırıldığını kamuoyu ile paylaşmıştı. Taşıt kredi limitleri ve vade sayısı artırılırken, 400 bin TL'lik bir araçta kredi oranı yüzde 70, vade sayısı ise 48 aya kadar çıkarıldı.

Kredi vade sayılarının yükseltilmesi galericileri mutlu ederken sıfır ve İkinci el otomobil piyasasını da hareketlendirdi. Yeni düzenleme ile piyasanın eskiye dönmesini beklediklerini ifade eden oto galericiler, vatandaşların ise kredi kullanarak araç almaya yöneleceklerini ifade etti.

Araç Alımlarına Hareketlilik Başladı

Uzun bir süredir ikinci el piyasasının durgun durumda olduğunu biliyoruz. Taşıt kredi vadelerinin 48 aya uzaması ve yüzde 70’e çıkması piyasayı hareketlendirecek. Buna bağlı olarak da araç alışlarında hareketlilik yaşanacak. Araç piyasası özellikle çip krizi sonrası oldukça darbe almıştı. Fiyatlarda yüzde 10 düşüş yaşandı. Ancak vade ve kredi seçenekleri piyasayı toparlamaya başladı. Bu durum bize olumlu olarak yansıyacak. Daha önceki süreçte insanlar araçları yatırım olarak alıyordu. Şimdi ise ihtiyacı olan kredi kullanarak araç alacaklarını belirtelim. Bu gelişmeler hem sıfır araçlarda hem de ikinci elde hareketliliğe neden olacaktır.

Advertisement