Shelby Mustang Mach-E GT Modelinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Shelby Mustang Mach-E GT Modelinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Shelby, tam elektrikli SUV gövde tipindeki modeli Shelby Mustang Mach-E GT modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Otomobil, Ford Mustang modelinin ilk elektrikli versiyonu üzerine inşa edildi.

Shelby, tam elektrikli SUV gövde tipindeki modeli Shelby Mustang Mach-E GT modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Otomobil, Ford Mustang modelinin ilk elektrikli versiyonu üzerine inşa edildi.

ABD'li otomobil şirketi Shelby, ilk elektrikli otomobili olan Mustang Mach-E GT modelinin tanıtımını yaptı. İsminden de anlaşılacağı üzere bu otomobil ünlü model Mustang üzerine inşa edildi. Shelby, Ford Mustang Mach-E modelini kendine göre tasarladı.

2023 model Shelby Mustang Mach-E GT’nin dış tasarımı orijinal Ford Mustang Mach-E modeli ile hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz. Ön led farlarında Ford Mustang de ki gibi keskin hatlar yer alıyor. Aracın arka aydınlatmaları da orijinal versiyonunda ki gibi kullanıldı, değişiklik yapılmadı. Bu aracı Ford Mustang Mach-E versiyonundan ayıran özellikler ise; özel kaplamaları ve gövdeden farklı kaput rengi kullanılması olarak karşımıza çıkıyor.

Shelby, bu özel aracının iç tasarımı hakkında ise bilgi paylaşımı ve görüntü paylaşımı yapmadı. Şirket genelde performans odaklı çalışmalar yaptığı için aracın iç tasarımında herhangi bir değişiklik yapmamış olması yüksek ihtimal diye biliriz.

Shelby Mustang Mach-E GT modelinin motor kısmında ise Shelby tarafından yapılmış herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Aracın orijinal versiyonu olan Ford Mustang Mach-E modelinde kullanılan motor seçeneklerinin bu modelde de kullanıldığını görüyoruz. Bu motor sayesinde araç, 255 beygir güç veya 282 beygir güce sahip olabiliyor.

Shelby Mustang Mach-E GT modelinin, orijinal Mustang Mach-E modeline göre yapılan tasarımsal değişikliklere değinmiştik. İki araç arasında teknik farklılıklara bakacak olursak aracın ağırlığının düşürülmesine önem verildiğini görüyoruz. Shelby mühendisleri model de kaputu, ızgarayı ve külbürtör panellerini karbon fiber malzemeler ile değiştirmeyi tercih ettiler. Shelby Mustang Mach-E GT modeline özel bir süspansiyon ayarlandı. Bu süspansiyon sayesinde araç, orijinal modele göre çok daha alçak bir hale geliyor. 2023 model Shelby Mustang Mach-E GT, 24.900 eurodan başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu.

Advertisement