Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Tofaş Ar-Ge’ye Ödül

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Tofaş Ar-Ge’ye Ödül

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca, sekizincisi gerçekleşen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, 2020 Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Performans Endeksi Ödülleri sahiplerine kavuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca, sekizincisi gerçekleşen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, 2020 Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Performans Endeksi Ödülleri sahiplerine kavuştu.

Tofaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sekizincisi düzenlenen AR-GE ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Bölgeleri Zirvesi’nde, en üst kategoride “251 ve üzeri Ar-Ge Personel İstihdamı Yapan Şirketler” kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca şirketin, otomotiv Ar-Ge Merkezleri arasında ise en üst sırada bulunduğu kaydedilirken, sıralamada ilk 3’te bulunan tek otomotiv Ar-Ge merkezi olduğu da belirtildi.

Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu Konuştu

Yapılan açıklamalara göre, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin gelişimlerinin değerlendirilmesiyle Ar-Ge ve teknoloji politikalarına ışık tutulması amacı ile yapılan ve ödüllerin belirlendiği performans endeksinde, Ar-Ge harcama yoğunluğu, Proje kapasitesi, Ar-Ge personel istihdamı, İş birliği ve etkileşim, Ticarileşme ile Fikri mülkiyet yetkinliği kriterleri dikkate alınmaktadır.

Alınan ödül ile ilgili konuşmada bulunan Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu;

"Yıllar içerisinde çok sayıda ürün geliştirme projesi üzerinde çalışan Tofaş Ar-Ge, Doblo, Fiorino ve Egea gibi ülke ihracatına da ciddi katkılar sunan küresel modellerin ürün geliştirme çalışmalarında önemli rol üstlendi. AR-GE’miz bugün ulaştığı noktada, sıfırdan komple araç geliştirme bilgi birikimine ve yetkinliklerine sahip oldu." ifadesine değindi.

Yurtdışı Projelerinde Görev Alan Mühendis Sayısı İki Katına Çıktı

Tofaş AR-GE’nin, Stellantis dünyasındaki değişik marka ve modeller için sistemler ve bileşenlerin tasarlanması, sanal-fiziksel doğrulamalar yapılması, prototiplenmesi gibi birçok değişik alanda sorumluluk üstlendiğini belirten CEO Eroldu sözlerini şöyle tamamladı;

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

"Tofaş AR-GE, küresel ürün projeleri için mühendislik ihracat merkezi olarak da grup içerisinde fark yaratıyor. Nihai ürün geliştirmenin yanı sıra Stellantis’in dünyanın farklı bölgelerinde üretilen marka ve modellerinin ürün geliştirme projelerinde mühendislerimiz aktif rol oynuyor. 2020 yılında Tofaş Ar-Ge’nin 170 mühendisi yurt dışı farklı projelerde görev alırken, 2021 yılında bu sayı ikiye katlandı ve 350 mühendisimiz Stellantis’in küresel çaptaki mühendislik çalışmalarında görev aldı." dedi.

Ayrıca CEO Cengiz Eroldu, Tofaş Ar-Ge Merkezi’nin, devam eden AB araştırma projeleri sayısının 2021 yılı içinde 15’e ulaşacağına vurgu yaptı ve üniversite iş birliklerinin de önemine değindi.

Advertisement