Yerli Otomobil TOGG'da Önemli Gelişme! Ülkemizin Her Yerinde Olacak

Yerli Otomobil TOGG'da Önemli Gelişme! Ülkemizin Her Yerinde Olacak

TOGG, ülkemizin her yerinde şarj edilebilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, elektrikli araç yatırımları ile birlikte Türkiye'de elektrikli mobilitenin yaygınlaşmasını destekleyecek şarj altyapısı konusunda hızlı bir şekilde çal

Yerli otomobil TOGG, ülkemizin her yerinde şarj edilebilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, elektrikli araç yatırımları ile birlikte Türkiye'de elektrikli mobilitenin yaygınlaşmasını destekleyecek şarj altyapısı konusunda hızlı bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Alman-Türk Bilişim ve İletişim Teknolojileri İleri Araştırmalar Merkezi'nin (GT-ARC) iş birliğiyle düzenlenen "Otomotiv Sektöründe Yeni Nesil Teknolojiler ve Otonom Araçlar" isimli seminer çevrimiçi şekilde gerçekleştirildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim'in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, GT-ARC Direktörü ve Berlin Teknik Üniversitesi Yapay Zeka Kürsü Başkanı Prof. Dr. Şahin Albayrak ve Ford Otosan Otonom Sürüş Sistemleri Lideri Berzah Ozan yer aldı.

Batarya Üretimi Gemlik’te Yapılacak

TOGG projesiyle sadece elektrikli araç üretmenin değil, batarya, otonom araç teknolojileri gibi yenilikçi teknoloji alanlarında Türkiye'deki üretim ve AR-GE altyapısının da güçlendirilmesinin amaçlandığını dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, "Yerli otomobilin seri üretimiyle birlikte araçlarda kullanılacak olan bataryaların Türkiye'de üretilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TOGG ile dünya devi Farasis, batarya hücresi yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak. Öte yandan, küresel firmaların da ülkemizde bu alanda artan ilgisine şahit oluyoruz. Ford, Türkiye'deki fabrikasında elektrikli ticari araç ve akü üretimi için 2 milyar euroluk yatırımını duyurdu. Bu yatırım ile Ford, kendisi ve Volkswagen için elektrikli ticari araçların üretimini gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Advertisement