Renault, Bursa'da Bulunan Fabrikasında Mitsubishi Colt Üretimi Yapacak

Renault, Bursa'da Bulunan Fabrikasında Mitsubishi Colt Üretimi Yapacak

Bursa'da yer alan Renault tesislerinde Mitsubishi Colt üretimi yapılacak. araçın üretimi Eylül ayından itibaren bu tesislerde yapılacak. Yeni bir otomobilin daha üretimi yapılması için Türkiye otomotiv endüstrisi hazırlık yapıyor.

Bursa'da yer alan Renault tesislerinde Mitsubishi Colt üretimi yapılacak. Eylül ayından itibaren araçın üretimi bu tesislerde yapılacak. Yeni bir otomobilin daha üretimi yapılması için Türkiye otomotiv endüstrisi hazırlık yapıyor. Renault, Nissan ve Mitsubishi ortaklığında CMF-B platformu, Bursa da ki Renault tesislerinde Mitsubishi Motors için üretim yapacak.

Bursa da bulunan Renault fabrikasında, Clio'yu temel alan Mitsubishi Colt modeli üretimi başlayacak. Avrupa pazarında önemli adımlar atan Mitsubishi Motors'un, bu yeni otomobili 2023 yılında Avrupa da satışa sunulacak. Aracın üretimi Eylül ayı itibarıyla başlayacak.

Bursa da üretilen Megane Sedan modelini Karsan’a aktaran Oyak Renault, bu boşluğu Eylül ayında Mitsubishi Colt üretimi yaparak dolduracak. B segmentinde üretilecek otomobil ilk etapta yıllık yaklaşık olarak 30.000 ila 40.000 adet arası üretilmesi hedefleniyor.

Şirket tarafından Yeni Mitsubishi Colt'un karanlık bir teaser fotoğrafı paylaşılmıştı. Rusya merkezli Kolesa, bu fotoğraftan esinlenerek yeni Colt modelinin tasarımı yaptı. Mitsubishi Colt, 2022 yılının Ocak ayında tanıtımı yapılan ASX modeli ile birlikte bu ortaklığın ikinci ortak modeli olarak kayıtlara geçiyor.

Türkiye ve Slovenya fabrikalarında üretimi devam eden Renault Clio ile Mitsubishi Colt’un neredeyse aynı tasarımda olması bekleniyor. Mitsubishi, Colt için güç aktarma organlarının hibrit motor seçeneği olacağını açıkladı. Bunun dışında şirketten herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Advertisement