Red Bull'dan 100. Galibiyet Geldi!

Red Bull'dan 100. Galibiyet Geldi!

Formula 1 Kanada Grand Prix'si Red Bull sürücüsü Max Verstappen galibiyeti ile tamamlandı. Red Bull, bu netice ile Formula 1'de 100. kez kazanmayı başardı. Max Verstappen, 41 galibiyete ulaşarak Ayrton Senna ile yarış galibiyeti sayılarını da eşitlemeyi b

Formula 1 Kanada Grand Prix'si Red Bull sürücüsü Max Verstappen galibiyeti ile tamamlandı. Red Bull, bu netice ile Formula 1'de 100. kez kazanmayı başardı. Max Verstappen, 41 galibiyete ulaşarak Ayrton Senna ile yarış galibiyeti sayılarını da eşitlemeyi başardı.

Formula 1'de bu yılın 9. yarışı Kanada'daki Gilles Villeneuve Pisti'nde bizlerle buluştu. Yarışa ilk sıradan başlayan Max Verstappen, baştan sona önde götürdüğü yarışı kazanmayı başardı ve bitiş çizgisini ilk sırada tamamlamayı başardı. Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso, yarışın hemen başında yerini kaybetti ve 23. turda ikinciliği aldı ve yarışı bu şekilde tamamladı. Mercedes markasından Lewis Hamilton ise yarışı üçüncü sırada tamamlamayı başardı.

Formula 1'de geçtiğimiz senenin markalar şampiyonu Red Bull, Kanada'da Max Verstappen'in elde ettiği galibiyet ile Formula 1 tarihindeki 100. yarış galibiyetine ulaştı. Bu yıl 6. kez bitiş çizgisini ilk sırada geçen Max Verstappen, kariyerinin 41. galibiyetine ulaştı. Formula 1'in efsane ismi Ayrton Senna ile galibiyetini eşitledi.

Max Verstappen tüm zamanlar yarış galibiyeti listesinde 5. Sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında 103 galibiyet ile Lewis Hamilton bulunuyor.

Mercedes sürücüsü George Russell ve Williams'tan Logan Sargeant yarışı bitiremeyen isimler oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İngiliz sürücü, yarışın ilk bölümünde aracının ön kanadının sağını çarparak lastiğini patlattı. Ardından pite geldi ve hasarı gideren Russell, 55. turda fren sorunu yaşayarak yarış dışı kaldı.

Williams sürücüsü Logan Sargeant da bir sorun yaşadı ve yarışı tamamlayamadı. Sargeant, aracında alev olduğunu söylerken yarışın 8. turunda sanal güvenlik aracı devreye girdi.