Otomotiv Devi Toyota Kritik Bir Karar Aldı

Otomotiv Devi Toyota Kritik Bir Karar Aldı

Toyota, yarı iletken çip tedariği sorunu ve Kovid-19 yeni tip koronavirüs kaynaklı tedarik zinciri sorunları nedeniyle Kasım ayında küresel üretimini yaklaşık % 15 azaltacak.

Japon otomobil üreticisi Toyota, yarı iletken çip tedariği sorunu ve Kovid-19 yeni tip koronavirüs kaynaklı tedarik zinciri sorunları nedeniyle Kasım ayında küresel üretimini yaklaşık %15 azaltacak.

Dünya çapında akıllı telefon ve tablet, 5G ağ ekipmanlarıyla oyun konsollarına yönelik artan çip talebi sonrası otomobil markalarının tedarik sorunu devam ediyor.

Toyota Modellerinin Üretimi Yüzde 15 Azalacak

Japon otomotiv devi Toyota’dan yapılan açıklamaya göre, firma, çip sorunu ve Kovid-19 kaynaklı tedarik aksaklıkları nedeniyle 2021 Kasım ayı dahilinde daha önce yaklaşık 1 milyon olarak açıkladığı üretimini %15 düşürecek.

Bununla birlikte kasım ayı boyunca küresel çapta en az 850.000 adet otomobil imal edilecek. Geçtiğimiz 2020 Kasım ayında ise bu oran 830.000 seviyelerindeydi.

Bu üretim kesintisinin 50.000’i anavatanı Japonya’da, diğer kalanları ise deniz aşırı tesislerde gerçekleşecek.

Toyota tarafından yapılan açıklamada ise; "parça tedarik sıkıntılarının sürmesi ve önceki üretim açıklarının telafi edilememesi sebebiyle kasım bazlı üretim planının uyarlandığı." ifadelere değindi.

Advertisement