Otomobillere Sıfır Faiz Müjdesi

Otomobillere Sıfır Faiz Müjdesi

İkinci el otomotiv pazarının durgun seyrettiği son günlerde sıfır araba alma konusunda niyeti olan vatandaşları hareketli günler bekliyor. Öyle ki 0 faizle sıfır kilometre otomobil almak mümkün hale gelecek. Bu nedenle aralık ayı içerisinde satılacak araç

İkinci el otomotiv pazarının durgun seyrettiği son günlerde sıfır araba alma konusunda niyeti olan vatandaşları hareketli günler bekliyor. Öyle ki 0 faizle sıfır kilometre otomobil almak mümkün hale gelecek. Bu nedenle aralık ayı içerisinde satılacak araç sayısının 120 bin olacağı tahmin ediliyor. Sıfır otomobillerini alan son vatandaşlarla birlikte bu yıl yaklaşık 800 bin yeni otomobil satışı gerçekleşmiş olacak.

Hareketli Günler Yaşanması Bekleniyor

Eylül ve eki ayındaki rekorların ardından Kasım ayı içerisinde beklentilerin altında bir satışın gerçekleştiği otomotiv pazarında, aralık ayına büyük umutlarla bakılıyor. Sakin geçen ilk 10 gün sonrası pazarda ayın ikinci yarısından itibaren ciddi hareket bekleniyor. Özellikle Türkiye'de fabrikası olan ve yerli üretim yapan birçok global markanın sıfır faiz kampanyasında öncü olacağı belirtilirken kullanıcıların sıfır araç listelerini gün gün takip etmeleri de isteniyor.

Sıfır Faiz Kampanyaları Başlıyor

Sıfır faizli kampanyaların etkisi ile aralık sonunda pazarın 110-120 bin adet seviyelerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Bu rakam Aralık rekoru olmasa da tüm dünyayı ve tüm sektörleri etkileyen koronavirüs pandemi süreci içerisinde diğer aylara kıyasla kayda değer bir hareketliliği de gösteriyor.

2020 Yılı 788 Bin Araç Satışı İle Tamamlanacak

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine baktığımız zaman, yılın ilk 11 ayında 668 bin adet binek otomobil ve hafif ticari araç satıldığını görüyoruz. Aralıkta 120 bin araç satılırsa, 2020 sonunda pazar yaklaşık 788 bin adetle 800 bin adetin altında kalacak. Otomotiv pazarının 800 bin adeti yakalaması için en az 132 bin adet araç satılması gerekiyor.

Stok Adedi Çok Fazla Diyebiliriz

Aralık ayı Türkiye otomotiv pazarında en yüksek satışların gerçekleştiği bir ay olarak dikkat çekiyor. 10 yıllık aralık ayı ortalama satışları 127 bin adet seviyesinde seyrediyor. En yüksek aralık satışı ise 156 bin 173 adetle 2015 yılında gerçekleşti

Advertisement