OGD, Türkiye'de Yılın Otomobilini Seçti!

OGD, Türkiye'de Yılın Otomobilini Seçti!

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), Intercity İstanbul Park aracılığı ile düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” final gecesi ve ödül töreninde üç farklı kategoride ilk sıradaki aracı belirledi.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), Intercity İstanbul Park aracılığı ile düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” final gecesi ve ödül töreninde üç farklı kategoride ilk sıradaki aracı belirledi. “Yılın Basın Lansmanı” ödülü Iğdır ve Kars’ta gerçekleştiirlen Dacia Jogger!ın olurken “Yılın İnovasyonu” ödülü “arka koltuk ekran deneyimi” sayesinde BMW 7 serisine verildi. “Yılın Tasarımı” ödülü ise Peugeot 408 modelinin oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Türkiye’de Yılın Otomobili” Yarışması’nın ilk turunda; 33 otomobil yer aldı. Jüri üyeleri tarafından en fazla puan toplayan 7 otomobil finalde karşımıza çıktı. Finale kalan araçlar arasnda “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” gibi özellikler değerlendirildi.

Yılın Otomobilinin belirlemndiği ikinci turda ise BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408, Toyota Corolla Cross modelleri yarıştı. Birinci olarak karşımıza çıkan Nissan X-Trail modeli “Yılın Otomobili” logosunu ir yıl boyunca göğsünde taşıyabilecek.

Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilen törende OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık açıklamalarda bulundu:

“Yılın Otomobili bir marka haline geldi. Türkiye’deki otomotiv firmalarının yanı sıra yurtdışındaki ana merkezler tarafından da takip ediliyor. Bu OGD ve Yılın Otomobili organizasyonunun başarısını gösteriyor. Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra diğer kategorilerde verdiğimiz ödüller de büyük ilgi görüyor. Hatta Yılın Otomobili ödülünden bile daha fazla rekabet yaşanıyor. Bu da doğru işler yaptığımızın bir kanıtı".

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem de yaptığı konuşmada, “Hepinizin bildiği gibi Nissan X-Trail gerek şehir içi gerekse de şehir dışı noktalarda benzersiz bir deneyim sunan ve Türk ailelerinin ihtiyacını karşılayacak yetenekli bir SUV. Bu değerli ödülü kazanmanın gururunu yaşıyoruz.” İfadele3rini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Finalde Otomobiller Kaç Puan Aldı?

  1. Nissan X-Trail - 3580 puan
  2. Peugeot 408 - 3550 puan
  3. Toyota Corolla Cross - 2270 puan
  4. Opel Astra - 2140 puan
  5. Hyundai IONIQ 5 - 1550 puan

 

 

Advertisement