NIO, Avrupa Pazarına Özel Yeni Bir Marka Çıkaracak

NIO, Avrupa Pazarına Özel Yeni Bir Marka Çıkaracak

NIO, Avrupa pazarında ki yeni planlarını açıkladı. Elektrikli otomobil üreticisi Avrupa bölgesinde satacağı geleneksel modellerini, farklı bir marka adı altında çıkartacak. Bu modeller 2024 yılı itibariyle Avrupa'da piyasaya çıkarılacak.

Nio, Avrupa pazarında ki yeni planlarını açıkladı. Elektrikli otomobil üreticisi Avrupa bölgesinde satacağı geleneksel modellerini, farklı bir marka adı altında çıkartacak. Bu modeller 2024 yılı itibariyle Avrupa'da piyasaya çıkarılacak.

NIO'nun kurucusu Lihong Qin'in yaptığı açıklamalara göre kurulacak yeni markanın, Volkswagen'in Audi ile olan ilişkisine benzer bir yapıya sahip olacağını belirtti. Bu yeni markanın adı ve logosunun henüz belli olmadığını söyleyelim. Ancak bu yeni markanın çok daha küçük modellerin satışı ile ilgileneceğini belirtelim.

Şirketin stratejisi oldukça belirgin olduğunu görüyoruz. Çinli marka Avrupa'nın belirli bölgelerinde seri üretim araçların satışı ile karşımıza çıkacak. Ancak Almanya gibi premium pazarlarda BMW, Mercedes-Benz ve Audi gibi markalarla yarışmak için NIO markasını kullanacağını belirtelim.

Lihong Qin'in açıklamaları da bu planlamayı doğrular nitelikte. Yapılan açıklamaya göre bu yeni marka ilk olarak Fransa, İtalya ve İspanya gibi pazarlarda satışa çıkarılacak.

NIO logosunu ve adını kullanacak premium modellerin ise Almanya, İsveç, Hollanda ve Danimarka gibi bölgelere satış yapacak. Önümüzdeki yıl itibariyle İsviçre, İngiltere, Avusturya, Belçika ve Lüksemburg gibi ülkelerde de premium NIO modelleri karşımıza çıkmış olacak.

Şirketin bölgelerde satışa çıkaracağı ilk model ET7 isimli sedanı olacak. Ardından ET5 sedan ve Mart ayının sonunda EL7 SUV'nin satışları resmi olarak başlamış olacak.