Nike, Max Verstappen'e Açtığı Davayı Kazandı!

Nike, Max Verstappen'e Açtığı Davayı Kazandı!

Formula 1 sürücüsü Max Verstappen kendi giyim markası için hazırlığını sürdürüyordu. Ancak Nike markasının açtığı dava sonucu markanın ismini güncellemek zorunda kaldı

Formula 1 sürücüsü Max Verstappen kendi giyim markası için hazırlığını sürdürüyordu. Ancak Nike markasının açtığı dava sonucu markanın ismini güncellemek zorunda kaldı. Max Verstappen'in yeni markası "Max 1" Nike markasının "Air Max" markasına benzediği gerekçesi ile Nike ünlü sürücüye dava açtı ve davayı kazandı.

Ticari marka ajansı olarak karşımıza çıkan Benelüks Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yapılan açıklamada her iki işaretin de farklı bir yerde olsa da MAX kelimesini içerdiği ifade edildi. Başvurulan ticari markalar arasında, AIR ve MAX öğeleri genel izlenim anlamında eşit bir ağırlığa sahip olsa da İtiraz edilen bu vurgunun MAX kelimesi için olduğu ifade edildi. 1 sayısının ise MAX özelliği olarak kabul edileceğini ifade etti. Bunun dışında benzerliği ön plana çıkaran mülkiyet ofisi konu hakkında şu açıklamayı yaptı. Söz konusu malların (Nike ve Max) kısmen benzer olduğunu dile getirdi. Görsel ve işitsel anlamda belirli derecede benzerlik olduğunu ifade eden ofis bunları ve yukarıda belirtilen diğer faktörleri de göz önünde bulundurarak bunların karşılıklı benzerliğinin de bilindiğini ifade etti. Ofis, halkın başvurulan ticari markaların içerisinde yer aldığı mallar ile itiraz edilen işarete ait olduğuna inanabileceği konusunda bir karıştırma olasılığının olduğu da dile getirdi. Aynı teşebbüsten ya da duruma göre ekonomik olarak bağlantılı şirketler arasında yer alıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Raporun sonucuna göre Verstappen, Nike'a 1.045 € tutarında bir ödeme gerçekleştirecek. Belçikalı Formula 1 sürücüsü önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek F1 Avustralya Grand Prix'te pistlerdeki yerini alacak.

Advertisement