Mercedes Vision EQXX, 1000 Km Menzil Mesafesi İle Bizlere Yüksek Performansı Hissettiriyor!

Mercedes Vision EQXX, 1000 Km Menzil Mesafesi İle Bizlere Yüksek Performansı Hissettiriyor!

Ama Mercedes şuan EQXX'in batarya kapasitesini gizli tutmakta. Bizim bildiğimiz üzere bu aracın bataryası 100 kWh'in altında tabi bu kesin bir bilgi değil. Çünkü Alman firma batarya konusunda adeta rakiplerinin bayağı önünde yer almakta. EQS modelindeki b

EQXX’in En Dikkat Çeken Özelliği; 1000 KM Menzil Mesafesi

EQXX'in en dikkat çeken özelliği ise tek şarj ile 1.000 kilometre menzil gidebilmekte. Hesaplarımıza göre aracın bu menzili ile neredeyse tüm Ege kıyı şeridinden geçerek Antalya'ya gidebilmekte. Bu gerçekten muazzam bir değer.

Ama Mercedes şuan EQXX'in batarya kapasitesini gizli tutmakta. Bizim bildiğimiz üzere bu aracın bataryası 100 kWh'in altında tabi bu kesin bir bilgi değil. Çünkü Alman firma batarya konusunda adeta rakiplerinin bayağı önünde yer almakta. EQS modelindeki batarya kapasitesine bakarak yüzde 50 daha küçük olacak olacak. Yeni ünite ise yüzde 30 daha hafif olacak.

201 beygir güç üretebilen bu araç gücünü elektrikli motordan alacak. Tabi bu motorun temel amacı ise tasarruflu olması olacak. Bu neden dolayı Alman mühendisler üniteyi efektif bir Hâle getirmiş. Araç üretilen enerjiyi doğrudan lastikler ile buluşturabiliyor.

Tam Bir Tasarruf Otomobili “Güneşin Gücü”

Mercedes, "güneşin gücü" olarak tanıttığı bu aracının tavanına 117 hücreli bir güneş paneli konumlandırmış. Panel, otomobilin elektrikli aksamına enerji sağlaması için tasarlandı. Klima sistemi, bilgi eğlence ekranı vb. buna benzer diğer elektronik özellikler tamamen güneş enerjinden faydalanacak. Sistemin 25 kilometre gibi bir tasarruf sağladığı ifade edilmekte.

Aracın uzunluğu 4.630 mm iken, 2.800 mm aks aralığına sahip. Yani bu değerler güncel C-Serisi'nin bile altında kalmakta. Tabi buna rağmen EV piyasasına bakarak oldukça hafif (1.750 kg) bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz.

Aracın yüksek menzil özelliği bulunmasının bir diğer nedeni de sadece 0.18 olarak ölçülen sürtünme katsayısı. Pürüzsüz bir gövde yapısına sahip bu model, içerisinde yeni teknoloji detayları ve aerodinamik gücü ile gelecek.

Üstün Teknolojik Yenilikleriyle, EQXX

Aracın iç donanım detaylarına baktığımızda ise sizleri uzunca bir ekran karşılıyor. 8K çözünürlükteki bu teknolojik gelişim, üç boyutlu navigasyon sistemi sayesinde uydudan aldığı görüntüleri ekrana yansıtıyor.

Şuan modelin üretimi hakkında elimizde resmi bir gelişme yok. Mercedes’in aracı tepeden tırnağa yenilenebilen materyallerden üreteceğini de ayrıca söyleyelim.