Mercedes-Benz Vision EQXX, Tek Şarjla 1000 KM Menzil Mesafesine Ulaştı

Mercedes-Benz Vision EQXX, Tek Şarjla 1000 KM Menzil Mesafesine Ulaştı

Mercedes modeli lansmanı sırasında tam dolu batarya ile 1000 kilometre yol yapabileceği belirtilen Mercedes-Benz Vision EQXX, tek şarjla Almanya'dan Fransa'ya 1000 km yol gitmeyi başardı.

Lansman sırasında tam dolu batarya ile 1000 kilometre yol yapabileceği belirtilen Mercedes-Benz Vision EQXX, tek şarjla Almanya'dan Fransa'ya 1000 km yol gitmeyi başardı.

Mercedes-Benz, tek bir şarj ile yaklaşık 1.000 km yol gidebildiğini belirttiği yeni konsept elektrikli aracı Vision EQXX'i 2022 yılının başlarında tanıtmıştı.

Vision EQXX, Lucid Air Dream Edition'ın menzilinden 160 kilometre ve Tesla Model S Long Range Plus'ın menzilinden 350 kilometre daha fazla yol kat edebiliyor.

Mercedes-Benz başkanı Ola Källenius, Vision EQXX'in halka açık yollarda 100 km seyahat etmek için 10 kWh'den daha az enerji harcayacağını ifade etti.

Konsept araçta bulunan 100 kWh'lik batarya, EQS modelinin yarısı büyüklüğünde ve yüzde 30 daha hafif. Ayrıca, aracın tavanında 25 km'ye kadar ek menzil sağlayabilen ultra ince güneş panelleri yer alıyor.

Mercedes'in bugüne kadar ürettiği en verimli aracı olma özelliği ile karşımıza çıkan Vision EQXX konsepti, tek şarjla 1000 kilometre menzil mesafesi sunuyor.

Mercedes-Benz Vision EQXX, söz konusu yolculukta tek şarjla tam 1008 kilometre menzile ulaşarak bu konuda gerçekten ne kadar iddialı bir araç olduğunu gösterdi.

Almanya'da Sindelfingen'den yola çıkan model Gotthard Tüneli ve Milan'dan geçerek Fransa'da Cassis'e kadar ulaştı. Soğuk ve yağmurlu havada yolculuğa başlayan Vision EQXX, rota boyunca zaman zaman trafik sıkışıklığına da uğradı.

12 saat 2 dakika süren yolculuk esnasında sürücü değişimi ve lastik basıncının kontrol edilmesi için iki kez 15'er dakika mola verildi.

Araç verilerine baktığımız zaman yolculuktaki ortalama hızın 87,4 km/s olduğunu ve otoyollarda zaman zaman 140 km/s azami hıza ulaştığı da gözlerden kaçmadı.

Vision EQXX'in yolculuktaki ortalama enerji tüketimi ise 8,7 kWsa/100 km olarak belirtildi.